Składniki
500 gramów
1 sztuka
4 sztuki
250 gramów
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dobrze umyj i ugotuj ziemniaki. Pokrój w ósemki lub na mniejsze części, w zależności od wielkości ziemników. Posiekaj cebulę i koperek, ogórka pokrój w drobną kostkę, a surimi na plasterki.
Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy przez zmieszanie g z jogurtem i majonezem.
Krok 3
Połącz warzywa i sos sałatkowy. Wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej