Sałatka ziemniaczana z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z surimi

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

250 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze umyj i ugotuj ziemniaki. Pokrój w ósemki lub na mniejsze części, w zależności od wielkości ziemników. Posiekaj cebulę i koperek, ogórka pokrój w drobną kostkę, a surimi na plasterki.

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy przez zmieszanie g z jogurtem i majonezem.

Krok 3

Połącz warzywa i sos sałatkowy. Wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej