Sałatka ziemniaczana z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z surimi

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

250 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze umyj i ugotuj ziemniaki. Pokrój w ósemki lub na mniejsze części, w zależności od wielkości ziemników. Posiekaj cebulę i koperek, ogórka pokrój w drobną kostkę, a surimi na plasterki.

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy przez zmieszanie g z jogurtem i majonezem.

Krok 3

Połącz warzywa i sos sałatkowy. Wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka dla niejadka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej