Sałatka ziemniaczana z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z surimi

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

250 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze umyj i ugotuj ziemniaki. Pokrój w ósemki lub na mniejsze części, w zależności od wielkości ziemników. Posiekaj cebulę i koperek, ogórka pokrój w drobną kostkę, a surimi na plasterki.

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy przez zmieszanie g z jogurtem i majonezem.

Krok 3

Połącz warzywa i sos sałatkowy. Wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej