
Składniki
0.5 pęczka
1 pęczek
12 sztuk
250 gramów
null
6 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mozzarellę pokrój na 2cm plastry. Szynkę pokrój wzdłuż na paski. Paskami owiń kawałki sera.
Krok 2
Posyp bazylią i udekoruj liśćmi bazylii. Posyp pieprzem. Całość przewiąż szczypiorkiem, by się nie rozpadło.
Krok 3
Ułóż na półmisku na liściach rukoli, udekoruj pomidorami koktajlowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej