Mozzarella w szynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mozzarella w szynce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 pęczka

1 pęczek

12 sztuk

250 gramów

null

6 sztuk

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę pokrój na 2cm plastry. Szynkę pokrój wzdłuż na paski. Paskami owiń kawałki sera.

Krok 2

Posyp bazylią i udekoruj liśćmi bazylii. Posyp pieprzem. Całość przewiąż szczypiorkiem, by się nie rozpadło.

Krok 3

Ułóż na półmisku na liściach rukoli, udekoruj pomidorami koktajlowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej