Mozzarella w szynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mozzarella w szynce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 pęczka

1 pęczek

12 sztuk

250 gramów

null

6 sztuk

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę pokrój na 2cm plastry. Szynkę pokrój wzdłuż na paski. Paskami owiń kawałki sera.

Krok 2

Posyp bazylią i udekoruj liśćmi bazylii. Posyp pieprzem. Całość przewiąż szczypiorkiem, by się nie rozpadło.

Krok 3

Ułóż na półmisku na liściach rukoli, udekoruj pomidorami koktajlowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mozzarella w szynce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej