
Składniki
0.5 pęczka
1 pęczek
12 sztuk
250 gramów
null
6 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mozzarellę pokrój na 2cm plastry. Szynkę pokrój wzdłuż na paski. Paskami owiń kawałki sera.
Krok 2
Posyp bazylią i udekoruj liśćmi bazylii. Posyp pieprzem. Całość przewiąż szczypiorkiem, by się nie rozpadło.
Krok 3
Ułóż na półmisku na liściach rukoli, udekoruj pomidorami koktajlowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej