
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bagietkę na 16 kromek.
Krok 2
Do blendera włóż mięso krewetek, kasztany, imbir, cebulkę bez szczypiorku, sól mąkę kukurydzianą, białko i połowę liścia kolendry. Zmiksuj wszystko na drobne kawałki. Potem dodaj łyżkę wody, wymieszaj, by utworzyła się gładka masa, i przełóż do miski.
Krok 3
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na każdą kromkę nałóż masę i równo rozprowadź ją łyżką. Ułóż grzanki na blasze i piecz w piekarniku przez 12-15 minut, aż bagietka się przyrumieni.
Krok 4
Posyp grzanki nasionami sezamu, szczypiorkiem, resztą drobno posiekanej kolendry i podawaj.
Krok 5
Grzanki można podawać. Można podać do nich małą miseczkę jasnego sosu sojowego lub słodkiego sosu chili do zamaczania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej