
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bagietkę na 16 kromek.
Krok 2
Do blendera włóż mięso krewetek, kasztany, imbir, cebulkę bez szczypiorku, sól mąkę kukurydzianą, białko i połowę liścia kolendry. Zmiksuj wszystko na drobne kawałki. Potem dodaj łyżkę wody, wymieszaj, by utworzyła się gładka masa, i przełóż do miski.
Krok 3
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na każdą kromkę nałóż masę i równo rozprowadź ją łyżką. Ułóż grzanki na blasze i piecz w piekarniku przez 12-15 minut, aż bagietka się przyrumieni.
Krok 4
Posyp grzanki nasionami sezamu, szczypiorkiem, resztą drobno posiekanej kolendry i podawaj.
Krok 5
Grzanki można podawać. Można podać do nich małą miseczkę jasnego sosu sojowego lub słodkiego sosu chili do zamaczania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej