
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bagietkę na 16 kromek.
Krok 2
Do blendera włóż mięso krewetek, kasztany, imbir, cebulkę bez szczypiorku, sól mąkę kukurydzianą, białko i połowę liścia kolendry. Zmiksuj wszystko na drobne kawałki. Potem dodaj łyżkę wody, wymieszaj, by utworzyła się gładka masa, i przełóż do miski.
Krok 3
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na każdą kromkę nałóż masę i równo rozprowadź ją łyżką. Ułóż grzanki na blasze i piecz w piekarniku przez 12-15 minut, aż bagietka się przyrumieni.
Krok 4
Posyp grzanki nasionami sezamu, szczypiorkiem, resztą drobno posiekanej kolendry i podawaj.
Krok 5
Grzanki można podawać. Można podać do nich małą miseczkę jasnego sosu sojowego lub słodkiego sosu chili do zamaczania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























