Grzanki z krewetkami i sezamem

Autor: ElizaF ElizaF

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę na 16 kromek.

Krok 2

Do blendera włóż mięso krewetek, kasztany, imbir, cebulkę bez szczypiorku, sól mąkę kukurydzianą, białko i połowę liścia kolendry. Zmiksuj wszystko na drobne kawałki. Potem dodaj łyżkę wody, wymieszaj, by utworzyła się gładka masa, i przełóż do miski.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na każdą kromkę nałóż masę i równo rozprowadź ją łyżką. Ułóż grzanki na blasze i piecz w piekarniku przez 12-15 minut, aż bagietka się przyrumieni.

Krok 4

Posyp grzanki nasionami sezamu, szczypiorkiem, resztą drobno posiekanej kolendry i podawaj.

Krok 5

Grzanki można podawać. Można podać do nich małą miseczkę jasnego sosu sojowego lub słodkiego sosu chili do zamaczania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej