
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
5 sztuk
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj dokładnie z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 2
Makaron ugotuj al dente. Odcedź, a następnie wsyp do garnka i wymieszaj z przygotowanym sosem.

Krok 3
Gotowy makaron wyłóż na talerze i posyp porwanymi listkami bazylii. Wierzch makaronu możesz posypać startym ulubionym serem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne z sosem pieczarkowym
Masz ochotę na zachwycające, ale proste danie? Domownikom zaserwuj dzisiaj na obiad popularne we Włoszech penne z polskim sosem pieczarkowym. Łącząc te dwa składniki przygotujesz danie, które nasyci aż cztery osoby. Sos pieczarkowy dobrze wymieszaj w zimnej wodzie, tak aby był jednolity, bez grudek i zagotuj. Należy go gotować przez 10 minut na małym ogniu. Penne gotuj maksymalnie 8 minut, tak aby były al dente. Makaron powinien być lekko twardy oraz jędrny – pamiętaj, że po dodaniu ciepłego sosu, jeszcze trochę zmięknie. Pyszny makaron w towarzystwie pachnącego i aksamitnego sosu pieczarkowego stworzy zgrany kulinarny duet. Dla podkręcenia smaku możesz na wierzch położyć kilka listków świeżej bazylii a całość posypać ulubionym tartym żółtym serem, który stworzy smaczne wykończenie dania. Palce lizać!