Penne z kurczakiem w sosie serowym - makaron | Przepisy.pl pixel

Penne z kurczakiem w serowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
709 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

315 osób wydrukowało

Pobierz pdf

404 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

200 gramów

5 łyżek

150 mililitrów

100 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w osolonej wodzie.

Krok 2

Pokrój piersi z kurczaka w kostkę, pieczarki w ćwiartki. Usmaż je razem na patelni.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą.

Krok 4

Zalej składniki na patelni przygotowanym Fixem Knorr, po czym dodaj makaron. Ponownie zagotuj, do momentu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Wrzuć zielony groszek do gorącej wody na około 2 minuty. Podawaj makaron posypany parmezanem i zielonym groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Edyta Tarabula

    Edyta Tarabula , 15.04.2018

    musze zrobic ten przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej