Penne z kurczakiem w sosie serowym - makaron | Przepisy.pl pixel

Penne z kurczakiem w serowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
710 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

315 osób wydrukowało

Pobierz pdf

413 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

200 gramów

5 łyżek

150 mililitrów

100 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w osolonej wodzie.

Krok 2

Pokrój piersi z kurczaka w kostkę, pieczarki w ćwiartki. Usmaż je razem na patelni.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą.

Krok 4

Zalej składniki na patelni przygotowanym Fixem Knorr, po czym dodaj makaron. Ponownie zagotuj, do momentu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Wrzuć zielony groszek do gorącej wody na około 2 minuty. Podawaj makaron posypany parmezanem i zielonym groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Edyta Tarabula

    Edyta Tarabula , 15.04.2018

    musze zrobic ten przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej