Penne z kurczakiem w sosie serowym - makaron | Przepisy.pl pixel

Penne z kurczakiem w serowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
710 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

315 osób wydrukowało

Pobierz pdf

409 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

200 gramów

5 łyżek

150 mililitrów

100 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w osolonej wodzie.

Krok 2

Pokrój piersi z kurczaka w kostkę, pieczarki w ćwiartki. Usmaż je razem na patelni.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą.

Krok 4

Zalej składniki na patelni przygotowanym Fixem Knorr, po czym dodaj makaron. Ponownie zagotuj, do momentu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Wrzuć zielony groszek do gorącej wody na około 2 minuty. Podawaj makaron posypany parmezanem i zielonym groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Edyta Tarabula

    Edyta Tarabula , 15.04.2018

    musze zrobic ten przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej