Penne z kurczakiem w sosie serowym - makaron | Przepisy.pl pixel

Penne z kurczakiem w serowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

697 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

301 osób wydrukowało

Pobierz pdf

388 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

200 gramów

5 łyżek

150 mililitrów

100 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w osolonej wodzie.

Krok 2

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą.

Krok 3

Zalej składniki na patelni przygotowanym Fixem Knorr, po czym dodaj makaron. Ponownie zagotuj, do momentu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 2

Pokrój piersi z kurczaka w kostkę, pieczarki w ćwiartki. Usmaż je razem na patelni.

Krok 5

Wrzuć zielony groszek do gorącej wody na około 2 minuty. Podawaj makaron posypany parmezanem i zielonym groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Edyta Tarabula

    Edyta Tarabula , 15.04.2018

    musze zrobic ten przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kurczakiem w serowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej