Penne ze szpinakiem w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem w śmietanie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

450 gramów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak włóż do garnka, dolej łyżkę wody, przykryj i gotuj na małym ogniu aż się rozmrozi. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 2

Do gorącego szpinaku dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i dodaj śmietanę i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź i dodaj do sosu szpinakowego. Wszystko dokładnie wymieszaj i od razu podawaj.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej