Penne ze szpinakiem w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem w śmietanie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

450 gramów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak włóż do garnka, dolej łyżkę wody, przykryj i gotuj na małym ogniu aż się rozmrozi. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 2

Do gorącego szpinaku dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i dodaj śmietanę i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź i dodaj do sosu szpinakowego. Wszystko dokładnie wymieszaj i od razu podawaj.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej