
Składniki
500 gramów
450 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak włóż do garnka, dolej łyżkę wody, przykryj i gotuj na małym ogniu aż się rozmrozi. Mieszaj od czasu do czasu.
Krok 2
Do gorącego szpinaku dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i dodaj śmietanę i wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź i dodaj do sosu szpinakowego. Wszystko dokładnie wymieszaj i od razu podawaj.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej