Penne ze szpinakiem w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Penne ze szpinakiem w śmietanie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

450 gramów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak włóż do garnka, dolej łyżkę wody, przykryj i gotuj na małym ogniu aż się rozmrozi. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 2

Do gorącego szpinaku dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i dodaj śmietanę i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź i dodaj do sosu szpinakowego. Wszystko dokładnie wymieszaj i od razu podawaj.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej