Polędwiczki wieprzowe w sosie z makaronem i szpinakiem
łatwe
222 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
300 mililitrów
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
250 gramów
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.
Krok 2
Knorr Naturalnie smaczne rozmieszaj w 300 ml zimnej wody.
Krok 3
Cebulę pokrój w cienkie paseczki, drobno posiekaj natkę pietruszki oraz czosnek i wszystko razem podsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj szpinak, całość smaż chwilę, a następnie zalej wymieszanym wcześniej Knorr Naturalnie smaczne, dzięki czemu danie zyska wyrazisty smak. Gotuj 2 minuty, a następnie dodaj makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze kolejne 2-3 minuty.
Krok 4
Na patelni grillowej podsmaż pomidorki malinowe i steki polędwicy sopockiej.
Krok 5
Zgrillowane mięso ułóż na dnie talerza, nałóż na nie makaron, a całość udekoruj pomidorkami. Spryskaj potrawę sokiem z cytryny i posyp po wierzchu posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Wieprzowinę możesz też pokroić w kosteczkę i dodać wcześniej podczas przygotowywania dania.
Kuchnia śródziemnomorska słynie m.in. ze stosowania dużej ilości warzyw do przygotowania potraw. Porcja tego dania to aż 300 g warzyw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej