Polędwiczki wieprzowe w sosie z makaronem i szpinakiem
łatwe
224 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
300 mililitrów
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
250 gramów
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.
Krok 2
Knorr Naturalnie smaczne rozmieszaj w 300 ml zimnej wody.
Krok 3
Cebulę pokrój w cienkie paseczki, drobno posiekaj natkę pietruszki oraz czosnek i wszystko razem podsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj szpinak, całość smaż chwilę, a następnie zalej wymieszanym wcześniej Knorr Naturalnie smaczne, dzięki czemu danie zyska wyrazisty smak. Gotuj 2 minuty, a następnie dodaj makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze kolejne 2-3 minuty.
Krok 4
Na patelni grillowej podsmaż pomidorki malinowe i steki polędwicy sopockiej.
Krok 5
Zgrillowane mięso ułóż na dnie talerza, nałóż na nie makaron, a całość udekoruj pomidorkami. Spryskaj potrawę sokiem z cytryny i posyp po wierzchu posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Wieprzowinę możesz też pokroić w kosteczkę i dodać wcześniej podczas przygotowywania dania.
Kuchnia śródziemnomorska słynie m.in. ze stosowania dużej ilości warzyw do przygotowania potraw. Porcja tego dania to aż 300 g warzyw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej