
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
60 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę rozłożyć na płaskim taelrzu. Awokado pokroić w plasterki, następnie pokroić na ćwiartki. Kaki pokroić w cienkie plasterki. Suszone pomidory pokroić na małe kawałki. Z granatu wydrążyć pestki.
Krok 2
Na sałacie układamy kolejno: awokado, kaki, suszone pomidory. Gorgonozolę pokroić w kosteczkę i poukładać na sałacie. Posypać pestkami granatu i pokruszonymi orzechami włoskimi.
Krok 3
Sos Sałatkowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Sałatkę polać przygotowanym sosem i podawać. SMACZNEGO:)

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej























