Sałatka z kaki i sera gorgonzola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaki i sera gorgonzola

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę rozłożyć na płaskim taelrzu. Awokado pokroić w plasterki, następnie pokroić na ćwiartki. Kaki pokroić w cienkie plasterki. Suszone pomidory pokroić na małe kawałki. Z granatu wydrążyć pestki.

Krok 2

Na sałacie układamy kolejno: awokado, kaki, suszone pomidory. Gorgonozolę pokroić w kosteczkę i poukładać na sałacie. Posypać pestkami granatu i pokruszonymi orzechami włoskimi.

Krok 3

Sos Sałatkowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Sałatkę polać przygotowanym sosem i podawać. SMACZNEGO:)

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej