Cannelloni z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

183 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrój drobno cebulę. Podsmaż cebulę na 1 łyżce oliwy aż zmięknie. Dodaj śmietanę, żeby przygotować biały sos i doprowadź do wrzenia. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem.

Cannelloni z łososiem - Krok 1

Krok 2

Pokrój oliwki. Pokrój łososia w paski, mniej więcej wielkości rurek cannelloni. Zawiń każdy kawałek łososia w liść szpinaku i umieść go w rurce cannelloni.

Cannelloni z łososiem - Krok 2

Krok 3

Podsmaż czosnek na 1 łyżce stołowej rozgrzanej oliwy aż zmięknie. Dodaj oliwki i gotuj przez 2 min. Dodaj 250 ml wody i Naturalnie smaczne - Lasagne. Poczekaj, aż się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez 8 min.

Cannelloni z łososiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj rurki makaronu do sosu i gotuj przez 10 min.

Cannelloni z łososiem - Krok 4

Krok 5

Rozprowadź biały sos na dnie żaroodpornego naczynia. Umieść rurki makaronu w naczyniu. Polej je czerwonym sosem i resztą białego.

Cannelloni z łososiem - Krok 5

Krok 6

Posyp je tartą mozzarellą i piecz przez około 25 min. Podawaj udekorowane świeżymi liśćmi bazylii.

Cannelloni z łososiem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz też przyrządzić doskonałą, kremową, wegetariańską wersję, wypełniając cannellonni pokrojonym szpinakiem i serem ricotta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z łososiemCannelloni z łososiem

Nadziewając makaronowe rurki łososiem oraz szpinakiem, przyrządzisz pyszny wykwintny obiad dla kilku osób. Rozpocznij od przygotowania dwóch sosów: białego i czerwonego. Do pierwszego z nich potrzebna będzie drobno pokrojona cebula, zeszklona na rozgrzanej oliwie. Dolej do niej śmietanę, dokładnie wymieszaj i zagotuj, po czym dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Bazą do czerwonego sosu jest błyskawiczny produkt w proszku przeznaczony do lasagne, połączony z podsmażonym czosnkiem oraz posiekanymi oliwkami. Łososia pokrój w paski i każdy z nich owijaj listkiem szpinaku – pamiętaj, aby wcześniej je umyć i pozbawić łodyżek. Kawałki ryby umieść w rurkach makaronu i całość gotuj do miękkości w pomidorowym sosie. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadź biały sos śmietanowy, a następnie umieść na nim nadziewane canelloni. Polej je pozostałymi sosami, posyp startą mozzarellą i piecz do momentu, aż ser się rozpuści. Przed podaniem udekoruj danie świeżą bazylią. Zapisz nasz przepis na canelloni z łososiem.