Przepisy na Gotowanie w multicookerze | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Gotowanie w multicookerze

31 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (31)

kaszottokaszotto
Frittata z cukinią, ziołami i serem feta
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Frittata, czyli omlet po włosku. Danie idealne, by urozmaicić śniadaniowy jadłospis – i to nie ty...
Domowy hummus
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Bardzo modna pasta – hummus dotarła do nas z Bliskiego Wschodu i przypomniała wielu smakoszom o p...
Pikantne muffiny ze słodkich ziemniaków z cheddarem i chili
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Mimo że babeczki zwykle przywodzą na myśl efektowne i bardzo fotogeniczne desery, będą w stanie j...
Serowy makaron razowy z pieprzem
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Oto proste danie o wyjątkowo głębokim smaku: serowy makaron razowy z pieprzem. Czasem naprawdę ni...
Fondant czekoladowy z nutą chili
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Ciasto intensywnie czekoladowe z nutą chili, które skrywa płynne wnętrze. Marzenie każdego miłośn...
Focaccia pachnąca ziołami i pomidorami
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Włoski przysmak w domowej kuchni. Choć focaccia z pomidorami i ziołami na pierwszy rzut oka przyp...
Maślany kurczak masala
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Oto danie, od którego swoją przygodę z potrawami z Indii zaczyna większość kucharzy. Jest proste...
Pistacjowy Crème brulee
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Gdy słyszy się o crème brûlée, od razu przed oczami staje wykwintny deser, podawany w najlepszych...
Zupa z pieczonej dyni hokkaido
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Zupy z pieczonej dyni hokkaido nie może zabraknąć w jesiennym jadłospisie. Gęsta, aromatyczna, wy...
Korzenne i wegańskie ciasto czekoladowe a’la Brownie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Intensywnie czekoladowe ciasto a’la brownie pachnące korzennymi przyprawami: cynamonem, imbirem i...
Baba limonkowo-imbirowa
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Dla takiej baby można stracić głowę! Puszyste ciasto ukoronowane syropem z limonki o wyraźnym aro...
Trufle czekoladowe
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Ulubione kruche ciasteczka mogą być sprawdzonym sposobem na deser, ale zawsze w końcu przychodzi...
Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Kremowy, rozpływający się w ustach sernik Philadelphia zwieńczony syropem cynamonowym, który idea...
Zupa migdałowa
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
Zupy podawane na zimno nie kończą się na botwinkowych i ogórkowych chłodnikach. Zupa migdałowa to...
Pikantne muffiny marchewkowe
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Na samą myśl o pikantnych muffinach marchewkowych można zgłodnieć, jednocześnie spodziewając się...
Naleśniki gryczane z makiem i goździkami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
O naleśnikach zostało powiedziane już wszystko… Czy na pewno? Proste danie, cieszące się ogromną...
Makaron azjatycki chow mein z grzybami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Makaron to składnik uwielbiany przez większość kucharzy i smakoszów. Zamiast po raz kolejny dodaw...
Zupa z pieczonych żółtych pomidorów
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przyzwyczailiśmy się do przepisu na swojską pomidorówkę. We włoskich restauracjach zachwycamy się...
Hiszpańska tortilla
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Hiszpańska tortilla poza nazwą nie ma zbyt wiele wspólnego z płaskimi plackami popularnymi w kuch...
Labneh, czyli ser z jogurtu
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
Po tym, jak lokalne stoły zostały szturmem zdobyte przez smakołyki pokroju hummusu i falafeli, cz...
Krakersy ziołowe z „super foods”
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Nie da się ukryć – każdy czasem lubi pochrupać! W tej sytuacji wcale nie trzeba ruszać na wyprawę...
Domowy baton
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Oto batony, które każdemu sceptykowi przywrócą wiarę w to, że słodka przekąska nie musi być grzec...
Orientalne żeberka wieprzowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Soczyste, orientalne żeberka przygotowane w aromatycznej marynacie to prawdziwy rarytas. Nie wart...
Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukacie prostego, ale smacznego sposobu na obiad z rybą w roli głównej? Zaopatrzcie się w halibu...
Doskonały sos pomidorowy
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Sos pomidorowy – co byśmy bez niego zrobili? Nieodzowny dodatek do dań kuchni włoskiej, w tym wyś...
Azjatycka surówka Colesław
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jedna z popularniejszych surówek, która pasuje do większości dań obiadowych warzywnych oraz mięsn...
Zupa Laksa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Co trzeba wiedzieć na temat tej zupy? Wywodzi się z Południowo-Wschodniej Azji, jest uwielbiana z...
Chutney pomidorowy
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Chutney to bardzo gęsty, warzywny sos, wywodzący się z kuchni indyjskiej. Jego smak powinien być...
Wegański sos czekoladowo-orzechowy do ciast
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Z takim sosem każdy deser smakuje lepiej. Nie trzeba być zwolennikiem diety wegańskiej, by doceni...
Tatar z pieczonych buraków z kozim serem
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Zrobienia tatara bez mięsa oraz surowego żółtka wydaje się niemożliwością i kulinarnym błędem? W...
Zapiekana wołowina po angielsku
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wołowina cieszy się opinią mięsa wykwintnego. Nie jest to jednak powód, by jeść ją tylko od święt...

Ciekawostki i porady

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gotowanie w multicookerzeGotowanie w multicookerze

Wyobraźcie sobie gotowanie, które nie wymaga ciągłego poświęcania uwagi i stania przy kuchence, by kontrolować stan zawartości garnków, rondli i patelni. Brak konieczności uciążliwego mieszania, obawy o efekt końcowy oraz sterty naczyń do umycia po skończonym posiłku brzmią jak marzenie każdego kucharza? Mamy dobrą wiadomość: to już nie tylko fantazja! Intrygująco brzmiący multicooker to urządzenie, którego przeznaczeniem jest ułatwienia zarówno codziennego gotowania, jak i przyrządzania bardziej wykwintnych potraw na specjalne okazje. Jak z niego korzystać i co można przygotować z jego pomocą? Podpowiadamy!

Dla kogo?

Wszechstronność to znaki rozpoznawcze multicookera. Z dużą frajdą będą korzystać z niego osoby, dla których planowanie i przyrządzanie posiłków do tej pory było nużącym obowiązkiem. Gotować każdy może! Uniwersalność tego sprzętu sprawia, że docenią go osoby, które w kuchni zaszywają się dla przyjemności i wciąż eksperymentują z nowymi recepturami oraz produktami.

Na jaką okazję?

Po długim dniu spędzonym poza domem nie zawsze łatwo jest wykrzesać z siebie energię do zrobienia dwudaniowego obiadu. Multicooker okaże się sprzymierzeńcem wszystkich zapracowanych kucharzy. Wybór i przygotowanie niezbędnych składników oraz ustawienie odpowiedniego programu to najczęściej wszystko, co trzeba zrobić. Nie rezygnujecie z jego pomocy, gdy organizujecie uroczysty obiad z deserem. Część z funkcji multicookera ułatwi przygotowanie bardziej wymagających specjałów, których samodzielne zrobienie do tej pory wydawało się zbyt skomplikowane.

Czy wiesz, że?

Multicooker nadaje się do przenoszenia, więc wybierając się na wakacje, łatwo jest zapakować go do samochodu.

Dla urozmaicenia:

Multicooker to wielofunkcyjny robot kuchenny, który daje szerokie możliwości gotowania (w tym na parze), duszenia, pieczenia i smażenia. Macie ochotę na zupę, domowy chleb, frytki, pizzę, a może kruche ciasteczka? Nie ma problemu!