Ciekawostki i porady
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej
Gotowanie w multicookerze
Wyobraźcie sobie gotowanie, które nie wymaga ciągłego poświęcania uwagi i stania przy kuchence, by kontrolować stan zawartości garnków, rondli i patelni. Brak konieczności uciążliwego mieszania, obawy o efekt końcowy oraz sterty naczyń do umycia po skończonym posiłku brzmią jak marzenie każdego kucharza? Mamy dobrą wiadomość: to już nie tylko fantazja! Intrygująco brzmiący multicooker to urządzenie, którego przeznaczeniem jest ułatwienia zarówno codziennego gotowania, jak i przyrządzania bardziej wykwintnych potraw na specjalne okazje. Jak z niego korzystać i co można przygotować z jego pomocą? Podpowiadamy!
Dla kogo?
Wszechstronność to znaki rozpoznawcze multicookera. Z dużą frajdą będą korzystać z niego osoby, dla których planowanie i przyrządzanie posiłków do tej pory było nużącym obowiązkiem. Gotować każdy może! Uniwersalność tego sprzętu sprawia, że docenią go osoby, które w kuchni zaszywają się dla przyjemności i wciąż eksperymentują z nowymi recepturami oraz produktami.
Na jaką okazję?
Po długim dniu spędzonym poza domem nie zawsze łatwo jest wykrzesać z siebie energię do zrobienia dwudaniowego obiadu. Multicooker okaże się sprzymierzeńcem wszystkich zapracowanych kucharzy. Wybór i przygotowanie niezbędnych składników oraz ustawienie odpowiedniego programu to najczęściej wszystko, co trzeba zrobić. Nie rezygnujecie z jego pomocy, gdy organizujecie uroczysty obiad z deserem. Część z funkcji multicookera ułatwi przygotowanie bardziej wymagających specjałów, których samodzielne zrobienie do tej pory wydawało się zbyt skomplikowane.
Czy wiesz, że?
Multicooker nadaje się do przenoszenia, więc wybierając się na wakacje, łatwo jest zapakować go do samochodu.
Dla urozmaicenia:
Multicooker to wielofunkcyjny robot kuchenny, który daje szerokie możliwości gotowania (w tym na parze), duszenia, pieczenia i smażenia. Macie ochotę na zupę, domowy chleb, frytki, pizzę, a może kruche ciasteczka? Nie ma problemu!