Przepisy na Na słodko | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Na słodko

9 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (9)

kaszottokaszotto
Fondant czekoladowy z nutą chili
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Ciasto intensywnie czekoladowe z nutą chili, które skrywa płynne wnętrze. Marzenie każdego miłośn...
Pistacjowy Crème brulee
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Gdy słyszy się o crème brûlée, od razu przed oczami staje wykwintny deser, podawany w najlepszych...
Trufle czekoladowe
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Ulubione kruche ciasteczka mogą być sprawdzonym sposobem na deser, ale zawsze w końcu przychodzi...
Korzenne i wegańskie ciasto czekoladowe a’la Brownie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Intensywnie czekoladowe ciasto a’la brownie pachnące korzennymi przyprawami: cynamonem, imbirem i...
Baba limonkowo-imbirowa
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Dla takiej baby można stracić głowę! Puszyste ciasto ukoronowane syropem z limonki o wyraźnym aro...
Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Kremowy, rozpływający się w ustach sernik Philadelphia zwieńczony syropem cynamonowym, który idea...
Pikantne muffiny marchewkowe
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Na samą myśl o pikantnych muffinach marchewkowych można zgłodnieć, jednocześnie spodziewając się...
Domowy baton
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Oto batony, które każdemu sceptykowi przywrócą wiarę w to, że słodka przekąska nie musi być grzec...
Wegański sos czekoladowo-orzechowy do ciast
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Z takim sosem każdy deser smakuje lepiej. Nie trzeba być zwolennikiem diety wegańskiej, by doceni...

Ciekawostki i porady

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej