
Składniki
400 gramów
100 gramów
100 gramów
80 gramów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kapusty zdejmij wierzchnie liście. Pokrój na mniejsze kawałki i umieść w naczyniu miksującym.
Krok 2
Marchew obierz. Pora i marchew umyj, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do kapusty. Rozdrobnij warzywa 8s/obr.6
Krok 3
Wyciśnij sok z limonki.
Krok 4
Dodaj do warzyw majonez, sok z limonki, wszystkie przyprawy Knorr, cukier i wymieszaj 15s/obroty wsteczne/obr.2. Surówkę podawaj posypaną listkami kolendry i sezamem.

Dobra rada:
Majonez możesz zastąpić olejem słonecznikowym wymieszanym z olejem sezamowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Azjatycka surówka Colesław
Jedna z popularniejszych surówek, która pasuje do większości dań obiadowych warzywnych oraz mięsnych. Można ułożyć ją nawet obok wytrawnego naleśnika. Podstawę kompozycji stanowi swojska kapusta. Uważamy, że zasługuje na małą metamorfozę – skosztujcie surówki Colesław w wydaniu azjatyckim.
Dla kogo?
Azjatycka surówka Colesław, choć nieskomplikowana, stanowi idealne dopełnienie dania głównego. Wiedzą to nie tylko najwięksi warzywomaniacy.
Na jaką okazję?
Niezależnie od tego, czy na stole lądują potrawy mięsne, czy wegetariańskie, miejsca nie powinno zabraknąć również dla azjatyckiej surówki. Nadprogramową porcję Colesława bez problemu przechowacie od obiadu aż do kolacji.
Czy wiesz, że?
W przepisie na sałatkę Colesław pojawił się majonez Kewpie, produkowany w Japonii od 1925 roku. Jego głównymi składnikami są żółtka kurzych jaj, olej, ocet ryżowy i słód.
Dla urozmaicenia:
Dla większego zróżnicowania kolorystycznego, do azjatyckiej surówki Colesław warto dodać drobno poszatkowaną czerwoną kapustę.