Azjatycka surówka Colesław przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka surówka Colesław

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

100 gramów

80 gramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty zdejmij wierzchnie liście. Pokrój na mniejsze kawałki i umieść w naczyniu miksującym.

Krok 2

Marchew obierz. Pora i marchew umyj, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do kapusty. Rozdrobnij warzywa 8s/obr.6

Krok 3

Wyciśnij sok z limonki.

Krok 4

Dodaj do warzyw majonez, sok z limonki, wszystkie przyprawy Knorr, cukier i wymieszaj 15s/obroty wsteczne/obr.2. Surówkę podawaj posypaną listkami kolendry i sezamem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Majonez możesz zastąpić olejem słonecznikowym wymieszanym z olejem sezamowym.

1

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 07.10.2020

    Pycja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka surówka ColesławAzjatycka surówka Colesław

Jedna z popularniejszych surówek, która pasuje do większości dań obiadowych warzywnych oraz mięsnych. Można ułożyć ją nawet obok wytrawnego naleśnika. Podstawę kompozycji stanowi swojska kapusta. Uważamy, że zasługuje na małą metamorfozę – skosztujcie surówki Colesław w wydaniu azjatyckim.

Dla kogo?

Azjatycka surówka Colesław, choć nieskomplikowana, stanowi idealne dopełnienie dania głównego. Wiedzą to nie tylko najwięksi warzywomaniacy.

Na jaką okazję?

Niezależnie od tego, czy na stole lądują potrawy mięsne, czy wegetariańskie, miejsca nie powinno zabraknąć również dla azjatyckiej surówki. Nadprogramową porcję Colesława bez problemu przechowacie od obiadu aż do kolacji.

Czy wiesz, że?

W przepisie na sałatkę Colesław pojawił się majonez Kewpie, produkowany w Japonii od 1925 roku. Jego głównymi składnikami są żółtka kurzych jaj, olej, ocet ryżowy i słód.

Dla urozmaicenia:

Dla większego zróżnicowania kolorystycznego, do azjatyckiej surówki Colesław warto dodać drobno poszatkowaną czerwoną kapustę.