
Składniki
400 gramów
100 gramów
100 gramów
80 gramów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kapusty zdejmij wierzchnie liście. Pokrój na mniejsze kawałki i umieść w naczyniu miksującym.
Krok 2
Marchew obierz. Pora i marchew umyj, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do kapusty. Rozdrobnij warzywa 8s/obr.6
Krok 3
Wyciśnij sok z limonki.
Krok 4
Dodaj do warzyw majonez, sok z limonki, wszystkie przyprawy Knorr, cukier i wymieszaj 15s/obroty wsteczne/obr.2. Surówkę podawaj posypaną listkami kolendry i sezamem.

Dobra rada:
Majonez możesz zastąpić olejem słonecznikowym wymieszanym z olejem sezamowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Azjatycka surówka Colesław
Jedna z popularniejszych surówek, która pasuje do większości dań obiadowych warzywnych oraz mięsnych. Można ułożyć ją nawet obok wytrawnego naleśnika. Podstawę kompozycji stanowi swojska kapusta. Uważamy, że zasługuje na małą metamorfozę – skosztujcie surówki Colesław w wydaniu azjatyckim.
Dla kogo?
Azjatycka surówka Colesław, choć nieskomplikowana, stanowi idealne dopełnienie dania głównego. Wiedzą to nie tylko najwięksi warzywomaniacy.
Na jaką okazję?
Niezależnie od tego, czy na stole lądują potrawy mięsne, czy wegetariańskie, miejsca nie powinno zabraknąć również dla azjatyckiej surówki. Nadprogramową porcję Colesława bez problemu przechowacie od obiadu aż do kolacji.
Czy wiesz, że?
W przepisie na sałatkę Colesław pojawił się majonez Kewpie, produkowany w Japonii od 1925 roku. Jego głównymi składnikami są żółtka kurzych jaj, olej, ocet ryżowy i słód.
Dla urozmaicenia:
Dla większego zróżnicowania kolorystycznego, do azjatyckiej surówki Colesław warto dodać drobno poszatkowaną czerwoną kapustę.


































