Azjatycka surówka Colesław przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka surówka Colesław

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

100 gramów

80 gramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty zdejmij wierzchnie liście. Pokrój na mniejsze kawałki i umieść w naczyniu miksującym.

Krok 2

Marchew obierz. Pora i marchew umyj, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do kapusty. Rozdrobnij warzywa 8s/obr.6

Krok 3

Wyciśnij sok z limonki.

Krok 4

Dodaj do warzyw majonez, sok z limonki, wszystkie przyprawy Knorr, cukier i wymieszaj 15s/obroty wsteczne/obr.2. Surówkę podawaj posypaną listkami kolendry i sezamem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Majonez możesz zastąpić olejem słonecznikowym wymieszanym z olejem sezamowym.

1

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 07.10.2020

    Pycja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka surówka Colesław - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka surówka ColesławAzjatycka surówka Colesław

Jedna z popularniejszych surówek, która pasuje do większości dań obiadowych warzywnych oraz mięsnych. Można ułożyć ją nawet obok wytrawnego naleśnika. Podstawę kompozycji stanowi swojska kapusta. Uważamy, że zasługuje na małą metamorfozę – skosztujcie surówki Colesław w wydaniu azjatyckim.

Dla kogo?

Azjatycka surówka Colesław, choć nieskomplikowana, stanowi idealne dopełnienie dania głównego. Wiedzą to nie tylko najwięksi warzywomaniacy.

Na jaką okazję?

Niezależnie od tego, czy na stole lądują potrawy mięsne, czy wegetariańskie, miejsca nie powinno zabraknąć również dla azjatyckiej surówki. Nadprogramową porcję Colesława bez problemu przechowacie od obiadu aż do kolacji.

Czy wiesz, że?

W przepisie na sałatkę Colesław pojawił się majonez Kewpie, produkowany w Japonii od 1925 roku. Jego głównymi składnikami są żółtka kurzych jaj, olej, ocet ryżowy i słód.

Dla urozmaicenia:

Dla większego zróżnicowania kolorystycznego, do azjatyckiej surówki Colesław warto dodać drobno poszatkowaną czerwoną kapustę.