Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukaj, pokrój w kostkę i obtocz w panierce Chrupery z kurczaka Knorr. Upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

Krok 2

Warzywa opłucz, pomidory pokrój w kostkę. Sos serowy Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i zmiażdżonym ząbekiem czosnku.

Krok 3

Na każdy placek nakładaj garść sałaty, pokrojone pomidory, pokruszoną fetę i upieczone mięso. Posyp szczyptą soli i pieprzu. Polej sosem.

Krok 4

Tortille zwiń i podawaj na zimno lub podgrzane w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Uzbecki pilaw
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej