Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukaj, pokrój w kostkę i obtocz w panierce Chrupery z kurczaka Knorr. Upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

Krok 2

Warzywa opłucz, pomidory pokrój w kostkę. Sos serowy Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i zmiażdżonym ząbekiem czosnku.

Krok 3

Na każdy placek nakładaj garść sałaty, pokrojone pomidory, pokruszoną fetę i upieczone mięso. Posyp szczyptą soli i pieprzu. Polej sosem.

Krok 4

Tortille zwiń i podawaj na zimno lub podgrzane w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej