Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukaj, pokrój w kostkę i obtocz w panierce Chrupery z kurczaka Knorr. Upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

Krok 2

Warzywa opłucz, pomidory pokrój w kostkę. Sos serowy Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i zmiażdżonym ząbekiem czosnku.

Krok 3

Na każdy placek nakładaj garść sałaty, pokrojone pomidory, pokruszoną fetę i upieczone mięso. Posyp szczyptą soli i pieprzu. Polej sosem.

Krok 4

Tortille zwiń i podawaj na zimno lub podgrzane w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej