Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukaj, pokrój w kostkę i obtocz w panierce Chrupery z kurczaka Knorr. Upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

Krok 2

Warzywa opłucz, pomidory pokrój w kostkę. Sos serowy Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i zmiażdżonym ząbekiem czosnku.

Krok 3

Na każdy placek nakładaj garść sałaty, pokrojone pomidory, pokruszoną fetę i upieczone mięso. Posyp szczyptą soli i pieprzu. Polej sosem.

Krok 4

Tortille zwiń i podawaj na zimno lub podgrzane w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupery drobiowe w tortilli z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej