Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść kurczaka. Pokrój w kostkę. Podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu, razem z przyprawą.

Krok 2

Ogórek pokrój w cienkie plasterki, a marchewkę i kalarepę w słupki. Wymieszaj z pokrojoną lub porwaną sałatą oraz sosem vinaigrette.

Krok 3

Malinowy sos vinaigrette: Połącz rozmrożone maliny z octem balsamicznym i musztardą. Ubijając trzepaczką powoli wlewaj oliwę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie możesz dodać również miód.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej