Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść kurczaka. Pokrój w kostkę. Podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu, razem z przyprawą.

Krok 2

Ogórek pokrój w cienkie plasterki, a marchewkę i kalarepę w słupki. Wymieszaj z pokrojoną lub porwaną sałatą oraz sosem vinaigrette.

Krok 3

Malinowy sos vinaigrette: Połącz rozmrożone maliny z octem balsamicznym i musztardą. Ubijając trzepaczką powoli wlewaj oliwę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie możesz dodać również miód.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i malinowym sosem vinaigrette - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej