Meksykańska sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

0.6 szklanki

null

null

1 sztuka

8

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane mięso pokrój w paseczki.

Krok 2

Papryki umyj, osusz i usuń gniazda nasienne, potnij w drobną kosteczkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulka i osączoną z zalewy kukurydzą.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i przecierem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.

Krok 4

Odstaw na ok.2 godziny do lodówki. Meksykańską sałatkę podawaj na zimno razem z ryżem lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej