Składniki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
null
1 sztuka
null
1 sztuka
0.6 szklanki
null
null
1 sztuka
8
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane mięso pokrój w paseczki.
Krok 2
Papryki umyj, osusz i usuń gniazda nasienne, potnij w drobną kosteczkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulka i osączoną z zalewy kukurydzą.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i przecierem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.
Krok 4
Odstaw na ok.2 godziny do lodówki. Meksykańską sałatkę podawaj na zimno razem z ryżem lub pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej