Meksykańska sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

0.6 szklanki

null

null

1 sztuka

8

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane mięso pokrój w paseczki.

Krok 2

Papryki umyj, osusz i usuń gniazda nasienne, potnij w drobną kosteczkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulka i osączoną z zalewy kukurydzą.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i przecierem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.

Krok 4

Odstaw na ok.2 godziny do lodówki. Meksykańską sałatkę podawaj na zimno razem z ryżem lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej