
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
40 dekagramów
1 sztuka
4 sztuki
0.5 szklanki
6 sztuk
1 opakowanie
10 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i osuszone piersi oprósz solą i pieprzem oraz czosnkiem, skrop olejem. Zapiecz w piekarniku lub podsmaż na złoto na patelni.
Krok 2
Pomidory umyj i obierz ze skórki, pokrój w kostkę, 3 cebule pokrój na ćwiartki, podsmaż wraz z czosnkiem na rozgrzanym oleju. Zmiksuj pomidory, cebulę i czosnek.
Krok 3
Do masy dodaj oczyszczone i pozbawione nasion, drobno posiekane papryczki. Dopraw oregano i ponownie zmiksuj.
Krok 4
Masę pomidorową wlej na patelnię, dodaj Bulionetkę Knorr i duś 10 minut.
Krok 5
Kurczaka pokrój na cienkie paski. Każdą tortille posmaruj sosem, ułóż na nich kawałki kurczaka, posyp fasolą i zwiń w rulon.
Krok 6
Gotowe ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, polej pozostałym sosem, posyp pokrojoną w paski cebulą i startym serem.
Krok 7
Zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez 20 - 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej