
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
40 dekagramów
1 sztuka
4 sztuki
0.5 szklanki
6 sztuk
1 opakowanie
10 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i osuszone piersi oprósz solą i pieprzem oraz czosnkiem, skrop olejem. Zapiecz w piekarniku lub podsmaż na złoto na patelni.
Krok 2
Pomidory umyj i obierz ze skórki, pokrój w kostkę, 3 cebule pokrój na ćwiartki, podsmaż wraz z czosnkiem na rozgrzanym oleju. Zmiksuj pomidory, cebulę i czosnek.
Krok 3
Do masy dodaj oczyszczone i pozbawione nasion, drobno posiekane papryczki. Dopraw oregano i ponownie zmiksuj.
Krok 4
Masę pomidorową wlej na patelnię, dodaj Bulionetkę Knorr i duś 10 minut.
Krok 5
Kurczaka pokrój na cienkie paski. Każdą tortille posmaruj sosem, ułóż na nich kawałki kurczaka, posyp fasolą i zwiń w rulon.
Krok 6
Gotowe ułóż w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, polej pozostałym sosem, posyp pokrojoną w paski cebulą i startym serem.
Krok 7
Zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez 20 - 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej