
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko mąką i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Krok 2
Do garnka wlej szklankę wody i Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Całość zagotuj.

Krok 3
Na pozostałym oleju obsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Krok 4
Do rondelka z mięsem dodaj usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i drobno pokrojoną marchew. Gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Krok 5
Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj pokrojone w słupki ogórki i dopraw majerankiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej