Duszona wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko mąką i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Duszona wieprzowina - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej szklankę wody i Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Całość zagotuj.

Duszona wieprzowina - Krok 2

Krok 3

Na pozostałym oleju obsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Duszona wieprzowina - Krok 3

Krok 4

Do rondelka z mięsem dodaj usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i drobno pokrojoną marchew. Gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Duszona wieprzowina - Krok 4

Krok 5

Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj pokrojone w słupki ogórki i dopraw majerankiem.

Duszona wieprzowina - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Orłowska

    Elzbieta Orłowska , 09.04.2021

    Podoba mi się przepis , więc go wkrótce wypróbuję .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszona wieprzowinaDuszona wieprzowina

Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko mąką i obsmaż w garnku na rumiany kolor.