
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko mąką i obsmaż w garnku na rumiany kolor.
Krok 2
Do garnka wlej szklankę wody i Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Całość zagotuj.
Krok 3
Na pozostałym oleju obsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.
Krok 4
Do rondelka z mięsem dodaj usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i drobno pokrojoną marchew. Gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.
Krok 5
Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj pokrojone w słupki ogórki i dopraw majerankiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej