PRZEPISY.PL
Duszone żeberka z pieczarkami - autor: przepisy.pl

Duszone żeberka z pieczarkami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
346
osób dodało do Mniamlisty
346
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • majeranek10 gr
  • ziele angielskie4 ziarna
  • liść laurowy3 szt
  • ziarna czarnego pieprzu5 ziaren
  • woda1 l
  • mąka do oprószenia20 gr
  • olej do smażenia
Duszone żeberka z pieczarkami – krok 1

Krok 1

Oczyść żeberka, pokrój na mniejsze porcje, na przykład po trzy kostki. Cebule pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, a następnie pokrój w ćwiartki. Czosnek posiekaj.
Duszone żeberka z pieczarkami – krok 2

Krok 2

Oprósz żeberka przyprawą Knorr oraz mąką. Obsmaż na patelni do momentu, kiedy nabiorą złotego koloru. Przełóż mięso do rondla i odstaw do przestudzenia.
Duszone żeberka z pieczarkami – krok 3

Krok 3

Smaż na tym samym tłuszczu cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą, dodaj pieczarki. Po usmażeniu warzyw na złoto, dodaj je do rondla, do żeberek.
Duszone żeberka z pieczarkami – krok 4

Krok 4

Dodaj do całości musztardę oraz wszystkie przyprawy. No koniec wymieszaj Sos myśliwski Knorr z wodą i zalej nim żeberka. Duś wszystko razem pod przykryciem przez około 30 minut. Gotowe żeberka najlepiej smakują z makaronem, kaszą lub puree ziemniaczanym.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

215
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
404
osoby dodały do Mniamlisty
60''
2
Średnie
1431
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
256
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe