
Składniki
1.2 kilograma
700 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
2 sztuki
20 gramów
10 gramów
4 ziarna
3 sztuki
5 ziaren
1 litr
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść żeberka, pokrój na mniejsze porcje, na przykład po trzy kostki. Cebule pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, a następnie pokrój w ćwiartki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Oprósz żeberka przyprawą Knorr oraz mąką. Obsmaż na patelni do momentu, kiedy nabiorą złotego koloru. Przełóż mięso do rondla i odstaw do przestudzenia.
Krok 3
Smaż na tym samym tłuszczu cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą, dodaj pieczarki. Po usmażeniu warzyw na złoto, dodaj je do rondla, do żeberek.
Krok 4
Dodaj do całości musztardę oraz wszystkie przyprawy. No koniec wymieszaj Sos myśliwski Knorr z wodą i zalej nim żeberka. Duś wszystko razem pod przykryciem przez około 30 minut. Gotowe żeberka najlepiej smakują z makaronem, kaszą lub puree ziemniaczanym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszone żeberka z pieczarkami
Duszone żeberka z pieczarkami i pikantnym sosem myśliwskim przypadną do gustu szczególnie osobom lubiącym mięsne i wyraziste dania. Podane na obiad z ryżem, makaronem lub kaszą oraz zestawem surówek będą świetnie smakować przy wielu okazjach. Żeberka pachną pieczarkami i ziołami, a ponadto są miękkie oraz soczyste. Ich przyrządzanie zacznij od pokrojenia mięsa na niewielkie kawałki i podsmażenia. Dzięki temu zamkniesz soki w środku i żeberka będą miały intensywniejszy smak. Następnie odstaw je do rondelka i na tym samym tłuszczu usmaż cebulę, czosnek oraz pieczarki. Kiedy nabiorą już złotego koloru, przełóż je do naczynia z mięsem. Całość przypraw majerankiem, zielem laurowym i ziarnami pieprzu. Dodaj też musztardę, która sprawi, że zalewa będzie pikantna. Na koniec dolej sos myśliwski i w takim wywarze duś żeberka pod przykryciem do momentu, aż nabiorą miękkości. Gotową potrawę serwuj z ulubionymi dodatkami. Sprawdź nasz przepis na wyborne mięsne danie z pieczarkami. Życzymy smacznego.