
Składniki
1 łyżka
10 dekagramów
300 mililitrów
15 dekagramów
2 łyżki
2 łyżki
0.25 szklanki
0.5 kilograma
1 łyżka
20 dekagramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrój w małe kawałki.
Krok 2
Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego pastę curry, mleko kokosowe, sos sojowy, seler, cukier, sok z limonki. Wszystko dobrze wymieszaj i zagotuj.
Krok 3
Teraz wrzuć rybę i gotuj przez 5 minut a następnie włóż kalmary i krewetki. Gotuj jeszcze kilka minut
Krok 4
Na koniec przypraw danie kolendrą, wymieszaj i podawaj gorące z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej