Składniki
1 łyżka
10 dekagramów
300 mililitrów
15 dekagramów
2 łyżki
2 łyżki
0.25 szklanki
0.5 kilograma
1 łyżka
20 dekagramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrój w małe kawałki.
Krok 2
Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego pastę curry, mleko kokosowe, sos sojowy, seler, cukier, sok z limonki. Wszystko dobrze wymieszaj i zagotuj.
Krok 3
Teraz wrzuć rybę i gotuj przez 5 minut a następnie włóż kalmary i krewetki. Gotuj jeszcze kilka minut
Krok 4
Na koniec przypraw danie kolendrą, wymieszaj i podawaj gorące z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej