Aromatyczny przysmak z Kalkuty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny przysmak z Kalkuty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

10 dekagramów

300 mililitrów

15 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

0.25 szklanki

0.5 kilograma

1 łyżka

20 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrój w małe kawałki.

Krok 2

Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego pastę curry, mleko kokosowe, sos sojowy, seler, cukier, sok z limonki. Wszystko dobrze wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Teraz wrzuć rybę i gotuj przez 5 minut a następnie włóż kalmary i krewetki. Gotuj jeszcze kilka minut

Krok 4

Na koniec przypraw danie kolendrą, wymieszaj i podawaj gorące z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej