Aromatyczny przysmak z Kalkuty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny przysmak z Kalkuty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

10 dekagramów

300 mililitrów

15 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

0.25 szklanki

0.5 kilograma

1 łyżka

20 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrój w małe kawałki.

Krok 2

Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego pastę curry, mleko kokosowe, sos sojowy, seler, cukier, sok z limonki. Wszystko dobrze wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Teraz wrzuć rybę i gotuj przez 5 minut a następnie włóż kalmary i krewetki. Gotuj jeszcze kilka minut

Krok 4

Na koniec przypraw danie kolendrą, wymieszaj i podawaj gorące z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej