Aromatyczny przysmak z Kalkuty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny przysmak z Kalkuty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

10 dekagramów

300 mililitrów

15 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

0.25 szklanki

0.5 kilograma

1 łyżka

20 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrój w małe kawałki.

Krok 2

Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego pastę curry, mleko kokosowe, sos sojowy, seler, cukier, sok z limonki. Wszystko dobrze wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Teraz wrzuć rybę i gotuj przez 5 minut a następnie włóż kalmary i krewetki. Gotuj jeszcze kilka minut

Krok 4

Na koniec przypraw danie kolendrą, wymieszaj i podawaj gorące z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej