Aromatyczny przysmak z Kalkuty

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.25 szklanki

0.5 kilograma

10 dekagramów

1 łyżka

4 łyżki

15 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

20 dekagramów

300 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrój w małe kawałki.

Krok 1

Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego pastę curry, mleko kokosowe, sos sojowy, seler, cukier, sok z limonki. Wszystko dobrze wymieszaj i zagotuj.

Krok 1

Teraz wrzuć rybę i gotuj przez 5 minut a następnie włóż kalmary i krewetki. Gotuj jeszcze kilka minut

Krok 1

Na koniec przypraw danie kolendrą, wymieszaj i podawaj gorące z ryżem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Koktajl z owocami
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej