Składniki
2 szklanki
1 kilogram
1 łyżeczka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka kroimy na części i układamy w naczyniu, w którym będą pieczone. Zalewamy je zalewą (2/3 szklanki oliwy) z oliwy papryki słodkiej, ostrej, przyprawy Maggi oraz wygniatamy czosnek i dodajemy kostkę rosołową Knorr. Taką miksturą nacieramy żeberka i posypujemy rozmarynem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny pomału z każdej strony obracając, aż żeberka będą ładnie przyrumienione i dobre. temperatura około 180 stopni.
Krok 2
Potrzebne będzie (porcja dla 2 osób): 1/2 główki kapusty, 1 łyżka cukru, 1 łyżka octu, 1 łyżka masła, 1 łyżka maki, kminek. Kapustę poszatkować i dać do garnka, posolić i zalać wodą około 1 szklanki - dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet oraz masło. Gdy wszystko będzie już połączone w 1/2 szklanki wody rozrabiamy 1 łyżkę mąki i zalewamy kapustę. Gdy wszystko zgęstnieje dodajemy koperek.
Krok 3
Gdy wszystko jest gotowe układamy na talerzu wraz z ziemniaczkami i gotowe. SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej