
Składniki
1.25 kilograma
125 gramów
30 gramów
40 gramów
60 mililitrów
4 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Usunąć błonę z mniej mięsnej strony. 4 łyżeczki papryki w proszku, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 2 łyżeczki cebuli w proszku,1 łyżeczkę czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę soli. Żeberka polewamy z jednej strony wąskim paskiem żółtej musztardy.
Krok 2
Piekarnik rozgrzewamy do 135 stopni (grzanie góra-dół). Żeberka zawijamy w folie i wkładamy do piekarnika mięsną stroną do góry na 3 godz. Wyciągamy mięso i glazurujemy 3 razy a zaczynamy od mięsnej strony. Temp. 180 na 7 minut Glazura: 30g miodu rozpuszczamy w 60ml ciepłej wody + sos BBQ (ostry sos) Sos : 2 łyżeczki miodu + 2 łyżeczki musztardy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















