
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
5 łyżek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ogórki obierz i pokrój na plasterki. Zawartość opakowania Knorr wsyp do niewielkiego słoiczka, dodaj jogurt, posiekany czosnek i pieprz. Słoiczek zakręć, a następnie energicznie potrząśnij kilka razy, aby jego zawartość dokładnie się wymieszała.

Krok 2
Pokrojone ogórki wymieszaj z gotowym sosem koperkowym Knorr i przełóż do salaterki.

Krok 3
Szczypior pokrój ostrym nożem i posyp przygotowaną mizerię. Podawaj ją samodzielnie lub jako tradycyjny dodatek do dań gorących.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej