Wiosenna mizeria ze szczypiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna mizeria ze szczypiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ogórki obierz i pokrój na plasterki. Zawartość opakowania Knorr wsyp do niewielkiego słoiczka, dodaj jogurt, posiekany czosnek i pieprz. Słoiczek zakręć, a następnie energicznie potrząśnij kilka razy, aby jego zawartość dokładnie się wymieszała.

Wiosenna mizeria ze szczypiorem - Krok 1

Krok 2

Pokrojone ogórki wymieszaj z gotowym sosem koperkowym Knorr i przełóż do salaterki.

Wiosenna mizeria ze szczypiorem - Krok 2

Krok 3

Szczypior pokrój ostrym nożem i posyp przygotowaną mizerię. Podawaj ją samodzielnie lub jako tradycyjny dodatek do dań gorących.

Wiosenna mizeria ze szczypiorem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenna mizeria ze szczypioremWiosenna mizeria ze szczypiorem

Umyte ogórki obierz i pokrój na plasterki. Zawartość opakowania Knorr wsyp do niewielkiego słoiczka, dodaj jogurt, posiekany czosnek i pieprz. Słoiczek zakręć, a następnie energicznie potrząśnij kilka razy, aby jego zawartość dokładnie się wymieszała.