
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
5 łyżek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte ogórki obierz i pokrój na plasterki. Zawartość opakowania Knorr wsyp do niewielkiego słoiczka, dodaj jogurt, posiekany czosnek i pieprz. Słoiczek zakręć, a następnie energicznie potrząśnij kilka razy, aby jego zawartość dokładnie się wymieszała.

Krok 2
Pokrojone ogórki wymieszaj z gotowym sosem koperkowym Knorr i przełóż do salaterki.

Krok 3
Szczypior pokrój ostrym nożem i posyp przygotowaną mizerię. Podawaj ją samodzielnie lub jako tradycyjny dodatek do dań gorących.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej