Wiosenna mizeria ze szczypiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna mizeria ze szczypiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ogórki obierz i pokrój na plasterki. Zawartość opakowania Knorr wsyp do niewielkiego słoiczka, dodaj jogurt, posiekany czosnek i pieprz. Słoiczek zakręć, a następnie energicznie potrząśnij kilka razy, aby jego zawartość dokładnie się wymieszała.

Wiosenna mizeria ze szczypiorem - Krok 1

Krok 2

Pokrojone ogórki wymieszaj z gotowym sosem koperkowym Knorr i przełóż do salaterki.

Wiosenna mizeria ze szczypiorem - Krok 2

Krok 3

Szczypior pokrój ostrym nożem i posyp przygotowaną mizerię. Podawaj ją samodzielnie lub jako tradycyjny dodatek do dań gorących.

Wiosenna mizeria ze szczypiorem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenna mizeria ze szczypioremWiosenna mizeria ze szczypiorem

Umyte ogórki obierz i pokrój na plasterki. Zawartość opakowania Knorr wsyp do niewielkiego słoiczka, dodaj jogurt, posiekany czosnek i pieprz. Słoiczek zakręć, a następnie energicznie potrząśnij kilka razy, aby jego zawartość dokładnie się wymieszała.