Wiosenna mizeria ze szczypiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna mizeria ze szczypiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ogórki obierz i pokrój na plasterki. Zawartość opakowania Knorr wsyp do niewielkiego słoiczka, dodaj jogurt, posiekany czosnek i pieprz. Słoiczek zakręć, a następnie energicznie potrząśnij kilka razy, aby jego zawartość dokładnie się wymieszała.

Wiosenna mizeria ze szczypiorem - Krok 1

Krok 2

Pokrojone ogórki wymieszaj z gotowym sosem koperkowym Knorr i przełóż do salaterki.

Wiosenna mizeria ze szczypiorem - Krok 2

Krok 3

Szczypior pokrój ostrym nożem i posyp przygotowaną mizerię. Podawaj ją samodzielnie lub jako tradycyjny dodatek do dań gorących.

Wiosenna mizeria ze szczypiorem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna mizeria ze szczypiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenna mizeria ze szczypioremWiosenna mizeria ze szczypiorem

Umyte ogórki obierz i pokrój na plasterki. Zawartość opakowania Knorr wsyp do niewielkiego słoiczka, dodaj jogurt, posiekany czosnek i pieprz. Słoiczek zakręć, a następnie energicznie potrząśnij kilka razy, aby jego zawartość dokładnie się wymieszała.