Pieczarki po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki po grecku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

300 gramów

2 sztuki

0.5 łyżeczki

75 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino, poszatkowany czosnek, tymianek, pokrojone pomidory zagotuj i kostkę Knorr zagotuj.

Krok 2

Dodaj pieczarki, w całości, jeśli są małe lub przekrojone na pół i gotuj osiem minut.

Krok 3

Dopraw do smaku sokiem z cytryn. Przed podaniem posyp pietruszką.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej