Pieczarki po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki po grecku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

300 gramów

2 sztuki

0.5 łyżeczki

75 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino, poszatkowany czosnek, tymianek, pokrojone pomidory zagotuj i kostkę Knorr zagotuj.

Krok 2

Dodaj pieczarki, w całości, jeśli są małe lub przekrojone na pół i gotuj osiem minut.

Krok 3

Dopraw do smaku sokiem z cytryn. Przed podaniem posyp pietruszką.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej