
Składniki
3 łyżki
300 gramów
2 sztuki
0.5 łyżeczki
75 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wino, poszatkowany czosnek, tymianek, pokrojone pomidory zagotuj i kostkę Knorr zagotuj.
Krok 2
Dodaj pieczarki, w całości, jeśli są małe lub przekrojone na pół i gotuj osiem minut.
Krok 3
Dopraw do smaku sokiem z cytryn. Przed podaniem posyp pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej