Pieczarki po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki po grecku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

75 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino, poszatkowany czosnek, tymianek, pokrojone pomidory zagotuj i kostkę Knorr zagotuj.

Krok 2

Dodaj pieczarki, w całości, jeśli są małe lub przekrojone na pół i gotuj osiem minut.

Krok 3

Dopraw do smaku sokiem z cytryn. Przed podaniem posyp pietruszką.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej