Papryki nadziewane cukinia i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki nadziewane cukinia i makaronem

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

250 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyłam i starłam na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrałam i pocięłam w plasterki drobne. Cukinie z czosnkiem mieszałam jakieś 15 minut w trakcie dodałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią cukinia zmieniła kolor i zaczęła smakować pysznie

Krok 2

Przyprawę w mini kostkach Knorr czosnek i pietruszkę pokruszyłam i posypałam cukinię , wymieszałam .Papryki umyłam, osuszyłam ścięłam wierzchy. Usunęłam pesteczki. Makaron ugotowałam według tego co pisało na opakowaniu. Starłam ser :) Makaron wymieszać z cukinią żółtym serem. Doprawiłam chili, solą, pieprzem.

Krok 3

Do garnuszka wlewamy 400 gram wody dodajemy bulionetkę bulionową drobiową knorr mieszamy do zagotowania. Włożyłam farsz w papryki . Ułożyłam papryki w naczyniu żaroodpornym i do każdej wlałam bulionu tak aby nie wyciekało z nich Piekłam ok. 30 min w temp. 200°C. Podawałam na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej