Papryki nadziewane cukinia i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki nadziewane cukinia i makaronem

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

300 gramów

200 gramów

2 łyżeczki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyłam i starłam na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrałam i pocięłam w plasterki drobne. Cukinie z czosnkiem mieszałam jakieś 15 minut w trakcie dodałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią cukinia zmieniła kolor i zaczęła smakować pysznie

Krok 2

Przyprawę w mini kostkach Knorr czosnek i pietruszkę pokruszyłam i posypałam cukinię , wymieszałam .Papryki umyłam, osuszyłam ścięłam wierzchy. Usunęłam pesteczki. Makaron ugotowałam według tego co pisało na opakowaniu. Starłam ser :) Makaron wymieszać z cukinią żółtym serem. Doprawiłam chili, solą, pieprzem.

Krok 3

Do garnuszka wlewamy 400 gram wody dodajemy bulionetkę bulionową drobiową knorr mieszamy do zagotowania. Włożyłam farsz w papryki . Ułożyłam papryki w naczyniu żaroodpornym i do każdej wlałam bulionu tak aby nie wyciekało z nich Piekłam ok. 30 min w temp. 200°C. Podawałam na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej