Papryki nadziewane cukinia i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki nadziewane cukinia i makaronem

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

250 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyłam i starłam na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrałam i pocięłam w plasterki drobne. Cukinie z czosnkiem mieszałam jakieś 15 minut w trakcie dodałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią cukinia zmieniła kolor i zaczęła smakować pysznie

Krok 2

Przyprawę w mini kostkach Knorr czosnek i pietruszkę pokruszyłam i posypałam cukinię , wymieszałam .Papryki umyłam, osuszyłam ścięłam wierzchy. Usunęłam pesteczki. Makaron ugotowałam według tego co pisało na opakowaniu. Starłam ser :) Makaron wymieszać z cukinią żółtym serem. Doprawiłam chili, solą, pieprzem.

Krok 3

Do garnuszka wlewamy 400 gram wody dodajemy bulionetkę bulionową drobiową knorr mieszamy do zagotowania. Włożyłam farsz w papryki . Ułożyłam papryki w naczyniu żaroodpornym i do każdej wlałam bulionu tak aby nie wyciekało z nich Piekłam ok. 30 min w temp. 200°C. Podawałam na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki nadziewane cukinia i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej