
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
6 łyżek
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i natnij.
Krok 2
Czosnek posiekaj i wymieszaj z ziołami, oliwą, octem, cukrem oraz pieprzem.
Krok 3
Mięso przełóż do marynaty i odstaw na 20 minut.
Krok 4
Filety piecz na grillu przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej