Filet z kurczaka czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z kurczaka czosnkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

6 łyżek

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i natnij.

Krok 2

Czosnek posiekaj i wymieszaj z ziołami, oliwą, octem, cukrem oraz pieprzem.

Krok 3

Mięso przełóż do marynaty i odstaw na 20 minut.

Krok 4

Filety piecz na grillu przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z kurczaka czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z kurczaka czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z kurczaka czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z kurczaka czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z kurczaka czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z kurczaka czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z kurczaka czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z kurczaka czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej