
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
6 łyżek
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i natnij.
Krok 2
Czosnek posiekaj i wymieszaj z ziołami, oliwą, octem, cukrem oraz pieprzem.
Krok 3
Mięso przełóż do marynaty i odstaw na 20 minut.
Krok 4
Filety piecz na grillu przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej