
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
0.5 kilograma
2 sztuki
100 mililitrów
3 łyżki
5 dekagramów
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść, umyj, osusz i pokrój na porcje. Skrop sokiem cytrynowym.

Krok 2
Ziemniaki i marchewkę ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry.

Krok 3
Do natartej masłem i czosnkiem oraz obsypanej bułką tartą formy włóż połowę jarzyn, na nich połóż rybę, którą przykryj pozostałymi jarzynami.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i wodą.

Krok 5
Zalej rybę i warzywa Fixem, posyp żółtym serem. Piecz ½ godziny w 180 stopniach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mintaj zapiekany z ziemniakami
Mintaj to wyjątkowo delikatna ryba, która świetnie sprawdzi się do przygotowania smacznej zapiekanki. Połącz ją z ugotowanymi w mundurkach, obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami oraz marchewkami. Naczynie żaroodporne starannie posmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą – dzięki temu poszczególne składniki dania nie będą do niego przywierały w trakcie zapiekania. Na jego dnie ułóż połowę warzyw. Na nich umieść filety z mintaja skropione sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny, który uwydatni walory smakowe ryby i dodatkowo sprawi, że mięso będzie jeszcze delikatniejsze. Całość przykryj pozostałymi ziemniakami i marchewkami, a następnie zalej gęstym sosem carbonara, który warto przygotować na bazie śmietany 12%. Wierzch zapiekanki przykryj startym na dużych oczkach tarki żółtym serem. Wybierz dowolny rodzaj – sprawdzi się gouda, edamski czy ementaler. Gotowe danie podawaj solo lub z miksem surówek ze świeżych warzyw. Do dekoracji sprawdzą się natomiast listki ziół. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.
























