Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Medaliony z indyka w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie medaliony, delikatnie rozklep tłuczkiem, oprósz przyprawą Knorr.

Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Mięso obsmaż z obu stron na oleju. Na wierzchu ułóż kawałek sera i plaster cukinii.

Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Całość zalej rozmieszanym w szklance wody Fixem Knorr. Gotuj pod przykryciem 3 minuty. Nadasz potrawie włoskiego smaku, zastępując cukinię suszonymi pomidorami.

Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Medaliony z indyka w sosie pomidorowymMedaliony z indyka w sosie pomidorowym

Smaczny obiad w 15 minut, czyli medaliony z indyka z cukinią w sosie pomidorowym, podane obok ugotowanego na sypko ryżu. Potrawa idealna – wykwintna, przepyszna i miła dla oka. Głównym składnikiem tego dania jest pierś z indyka, która po usmażeniu wraz z cukinią i serem mozzarella, będzie zatopiona w pomidorowym sosie napoli – to on sprawi, że mięso nie będzie suche, lecz smaczne i aromatyczne. Cukinia, zwana także kabaczkiem, dostępna jest w sprzedaży przez cały rok, jednak warto sięgnąć po nią między lipcem a październikiem. Wtedy można ją dostać świeżą, z tak zwanego gruntu. Dobrą cukinię poznasz po napiętej skórce i intensywnym zielonym kolorze. Medaliony z indyka we włoskim sosie pomidorowym podawaj z ryżem. Danie ozdób świeżymi listkami tymianku, lub natka pietruszki. Smacznego.