Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Medaliony z indyka w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie medaliony, delikatnie rozklep tłuczkiem, oprósz przyprawą Knorr.

Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Mięso obsmaż z obu stron na oleju. Na wierzchu ułóż kawałek sera i plaster cukinii.

Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Całość zalej rozmieszanym w szklance wody Fixem Knorr. Gotuj pod przykryciem 3 minuty. Nadasz potrawie włoskiego smaku, zastępując cukinię suszonymi pomidorami.

Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Medaliony z indyka w sosie pomidorowymMedaliony z indyka w sosie pomidorowym

Smaczny obiad w 15 minut, czyli medaliony z indyka z cukinią w sosie pomidorowym, podane obok ugotowanego na sypko ryżu. Potrawa idealna – wykwintna, przepyszna i miła dla oka. Głównym składnikiem tego dania jest pierś z indyka, która po usmażeniu wraz z cukinią i serem mozzarella, będzie zatopiona w pomidorowym sosie napoli – to on sprawi, że mięso nie będzie suche, lecz smaczne i aromatyczne. Cukinia, zwana także kabaczkiem, dostępna jest w sprzedaży przez cały rok, jednak warto sięgnąć po nią między lipcem a październikiem. Wtedy można ją dostać świeżą, z tak zwanego gruntu. Dobrą cukinię poznasz po napiętej skórce i intensywnym zielonym kolorze. Medaliony z indyka we włoskim sosie pomidorowym podawaj z ryżem. Danie ozdób świeżymi listkami tymianku, lub natka pietruszki. Smacznego.