Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

1 łyżeczka

450 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone marchewki ułóż w jednej warstwie w rondlu. Do tego dodaj masło i zalej do połowy zimną wodą (ok. 200ml), posól, popieprz. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok 8 minut, aż prawie cały płyn odparuje.

Krok 2

Posyp cukrem, dodaj olej i mieszając gotuj na lekkim ogniu ok 4 minuty, by marchewki pokryły się syropem.

Krok 3

Marchewki podawaj posypane sezamem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej