Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny
łatwe
5 osób zapisało
Składniki
450 gramów
25 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone marchewki ułóż w jednej warstwie w rondlu. Do tego dodaj masło i zalej do połowy zimną wodą (ok. 200ml), posól, popieprz. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok 8 minut, aż prawie cały płyn odparuje.
Krok 2
Posyp cukrem, dodaj olej i mieszając gotuj na lekkim ogniu ok 4 minuty, by marchewki pokryły się syropem.
Krok 3
Marchewki podawaj posypane sezamem.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej