Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
25 gramów
1 łyżeczka
450 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone marchewki ułóż w jednej warstwie w rondlu. Do tego dodaj masło i zalej do połowy zimną wodą (ok. 200ml), posól, popieprz. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok 8 minut, aż prawie cały płyn odparuje.
Krok 2
Posyp cukrem, dodaj olej i mieszając gotuj na lekkim ogniu ok 4 minuty, by marchewki pokryły się syropem.
Krok 3
Marchewki podawaj posypane sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























