Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

1 łyżeczka

450 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone marchewki ułóż w jednej warstwie w rondlu. Do tego dodaj masło i zalej do połowy zimną wodą (ok. 200ml), posól, popieprz. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok 8 minut, aż prawie cały płyn odparuje.

Krok 2

Posyp cukrem, dodaj olej i mieszając gotuj na lekkim ogniu ok 4 minuty, by marchewki pokryły się syropem.

Krok 3

Marchewki podawaj posypane sezamem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron z rukolą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej