Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu
łatwe
28 osób zapisało

Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po ugotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż posiekany czosnek oraz warzywa. Po chwili dodaj przyprawy.

Krok 3
Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Taka marchewka z groszkiem może stanowić doskonały dodatek do mięs i ryb z grilla.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu
Nadaj swoim daniom orientalny smak i zapach dzięki marchewce z groszkiem z tego przepisu. Przyrządź ją, sięgając po aromatyczne wschodnie przyprawy. W sezonie letnim wykorzystaj do tej przekąski świeże warzywa. Marchewkę obierz i ugotuj w wodzie lub bulionie z włoszczyzną (selerem, porem i pietruszką). Zimą sprawdzi się w wersji mrożonej z zielonym groszkiem. Wystarczy, że je ugotujesz i doprawisz. Ich smak doskonale podkreśli wyrazisty imbir oraz pikantny pieprz czarny – kup gotową propozycję do warzyw na ciepło lub skomponuj własny miks przypraw. Poza imbirem wykorzystać możesz także trawę cytrynową, anyż, gałkę muszkatołową, cynamon, kardamon i kmin rzymski. Wymieszaj ich proporcje według preferencji i oprósz nimi marchewkę oraz groszek. Całość duś, aż smaki i zapachy dokładnie się przenikną. Tak przygotowane warzywa będą świetnie komponować się z daniami rybnymi oraz mięsnymi. Wypróbuj ich w połączeniu z filetem w panierce lub grillowaną piersią z kurczaka. Sprawdź jak smakuje marchewka z groszkiem w orientalnym stylu.