Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po ugotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż posiekany czosnek oraz warzywa. Po chwili dodaj przyprawy.

Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - Krok 2

Krok 3

Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Taka marchewka z groszkiem może stanowić doskonały dodatek do mięs i ryb z grilla.

Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu

Nadaj swoim daniom orientalny smak i zapach dzięki marchewce z groszkiem z tego przepisu. Przyrządź ją, sięgając po aromatyczne wschodnie przyprawy. W sezonie letnim wykorzystaj do  tej przekąski świeże warzywa. Marchewkę obierz i ugotuj w wodzie lub bulionie z włoszczyzną (selerem, porem i pietruszką). Zimą sprawdzi się w wersji mrożonej z zielonym groszkiem. Wystarczy, że je ugotujesz i doprawisz. Ich smak doskonale podkreśli wyrazisty imbir oraz pikantny pieprz czarny – kup gotową propozycję do warzyw na ciepło lub skomponuj własny miks przypraw. Poza imbirem wykorzystać możesz także trawę cytrynową, anyż, gałkę muszkatołową, cynamon, kardamon i kmin rzymski. Wymieszaj ich proporcje według preferencji i oprósz nimi marchewkę oraz groszek. Całość duś, aż smaki i zapachy dokładnie się przenikną. Tak przygotowane warzywa będą świetnie komponować się z daniami rybnymi oraz mięsnymi. Wypróbuj ich w połączeniu z filetem w panierce lub grillowaną piersią z kurczaka. Sprawdź jak smakuje marchewka z groszkiem w orientalnym stylu.