Sałatka z marchewki gotowanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marchewki gotowanej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

null

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obrać i okroić w plasterki.

Krok 3

Jajka ugotuj i po schłodzeni obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Ogórki kiszone obrać i pokroić w plasterki.

Krok 4

Dodać posiekaną natkę pietruszki i majonez. Wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem.

Krok 2

Zagotuj 1 l wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Marchewkę gotuj do miękkości po czym odcedź ją i schłodź.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej