Sałatka z marchewki gotowanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marchewki gotowanej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obrać i okroić w plasterki.

Krok 3

Jajka ugotuj i po schłodzeni obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Ogórki kiszone obrać i pokroić w plasterki.

Krok 4

Dodać posiekaną natkę pietruszki i majonez. Wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem.

Krok 2

Zagotuj 1 l wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Marchewkę gotuj do miękkości po czym odcedź ją i schłodź.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej