Sałatka z marchewki gotowanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marchewki gotowanej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

null

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obrać i okroić w plasterki.

Krok 3

Jajka ugotuj i po schłodzeni obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Ogórki kiszone obrać i pokroić w plasterki.

Krok 4

Dodać posiekaną natkę pietruszki i majonez. Wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem.

Krok 2

Zagotuj 1 l wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Marchewkę gotuj do miękkości po czym odcedź ją i schłodź.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej