Sałatka z marchewki gotowanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marchewki gotowanej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

null

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obrać i okroić w plasterki.

Krok 3

Jajka ugotuj i po schłodzeni obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Ogórki kiszone obrać i pokroić w plasterki.

Krok 4

Dodać posiekaną natkę pietruszki i majonez. Wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem.

Krok 2

Zagotuj 1 l wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Marchewkę gotuj do miękkości po czym odcedź ją i schłodź.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marchewki gotowanej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej