
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
null
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę obrać i okroić w plasterki.
Krok 3
Jajka ugotuj i po schłodzeni obierz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Ogórki kiszone obrać i pokroić w plasterki.
Krok 4
Dodać posiekaną natkę pietruszki i majonez. Wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem.
Krok 2
Zagotuj 1 l wody, dodaj marchewkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Marchewkę gotuj do miękkości po czym odcedź ją i schłodź.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej