Żeberka w przyprawie do żeberek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w przyprawie do żeberek

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka myjemy odsączamy z wody . Marynatę otwieramy posypujemy żeberka dosalamy i posypujemy pieprzem delikatnie .

Krok 2

Żeberka odstawiamy do lodówki na 20 minut następnie wkładamy na patelnie polaną tłuszczem .Żeberka smażymy z obu stron na rumiano następnie podlewamy woda i dusimy do miękkości .

Krok 3

Dusimy około godziny aż zmięknie mięsko dodajemy 3 marchewki przekrojone na polowe doda nam smaku i słodkości . Na koniec robimy sosik wyjmujemy żeberka dodajemy łyżkę maki robimy zasmażkę następnie zalewały woda mieszamy dodajemy śmietanę 30% tyle aby powstał sosik na oko wlewam mieszając

Krok 4

Ryz gotuję 25 minut po czym przecinam na polowe i kładę na należę mam 4 porcję

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej