
Składniki
150 mililitrów
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka myjemy odsączamy z wody . Marynatę otwieramy posypujemy żeberka dosalamy i posypujemy pieprzem delikatnie .
Krok 2
Żeberka odstawiamy do lodówki na 20 minut następnie wkładamy na patelnie polaną tłuszczem .Żeberka smażymy z obu stron na rumiano następnie podlewamy woda i dusimy do miękkości .
Krok 3
Dusimy około godziny aż zmięknie mięsko dodajemy 3 marchewki przekrojone na polowe doda nam smaku i słodkości . Na koniec robimy sosik wyjmujemy żeberka dodajemy łyżkę maki robimy zasmażkę następnie zalewały woda mieszamy dodajemy śmietanę 30% tyle aby powstał sosik na oko wlewam mieszając
Krok 4
Ryz gotuję 25 minut po czym przecinam na polowe i kładę na należę mam 4 porcję
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























