Żeberka w przyprawie do żeberek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w przyprawie do żeberek

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka myjemy odsączamy z wody . Marynatę otwieramy posypujemy żeberka dosalamy i posypujemy pieprzem delikatnie .

Krok 2

Żeberka odstawiamy do lodówki na 20 minut następnie wkładamy na patelnie polaną tłuszczem .Żeberka smażymy z obu stron na rumiano następnie podlewamy woda i dusimy do miękkości .

Krok 3

Dusimy około godziny aż zmięknie mięsko dodajemy 3 marchewki przekrojone na polowe doda nam smaku i słodkości . Na koniec robimy sosik wyjmujemy żeberka dodajemy łyżkę maki robimy zasmażkę następnie zalewały woda mieszamy dodajemy śmietanę 30% tyle aby powstał sosik na oko wlewam mieszając

Krok 4

Ryz gotuję 25 minut po czym przecinam na polowe i kładę na należę mam 4 porcję

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej