
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
200 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka myjemy odsączamy z wody . Marynatę otwieramy posypujemy żeberka dosalamy i posypujemy pieprzem delikatnie .
Krok 2
Żeberka odstawiamy do lodówki na 20 minut następnie wkładamy na patelnie polaną tłuszczem .Żeberka smażymy z obu stron na rumiano następnie podlewamy woda i dusimy do miękkości .
Krok 3
Dusimy około godziny aż zmięknie mięsko dodajemy 3 marchewki przekrojone na polowe doda nam smaku i słodkości . Na koniec robimy sosik wyjmujemy żeberka dodajemy łyżkę maki robimy zasmażkę następnie zalewały woda mieszamy dodajemy śmietanę 30% tyle aby powstał sosik na oko wlewam mieszając
Krok 4
Ryz gotuję 25 minut po czym przecinam na polowe i kładę na należę mam 4 porcję
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej