
Składniki
150 mililitrów
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka myjemy odsączamy z wody . Marynatę otwieramy posypujemy żeberka dosalamy i posypujemy pieprzem delikatnie .
Krok 2
Żeberka odstawiamy do lodówki na 20 minut następnie wkładamy na patelnie polaną tłuszczem .Żeberka smażymy z obu stron na rumiano następnie podlewamy woda i dusimy do miękkości .
Krok 3
Dusimy około godziny aż zmięknie mięsko dodajemy 3 marchewki przekrojone na polowe doda nam smaku i słodkości . Na koniec robimy sosik wyjmujemy żeberka dodajemy łyżkę maki robimy zasmażkę następnie zalewały woda mieszamy dodajemy śmietanę 30% tyle aby powstał sosik na oko wlewam mieszając
Krok 4
Ryz gotuję 25 minut po czym przecinam na polowe i kładę na należę mam 4 porcję
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej