Składniki
1 kilogram
1.5 szklanki
2 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
500 gramów
250 gramów
150 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka oczyścić i pokroić. W osobnej miseczce wymieszać fix z colą i ketchupem. Obrać cebulę i czosnek. Całość włożyć do rękawa do pieczenia i zalać marynatą. Odłożyć na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie włożyć do piekarnika. Piec około 45-50 minut. Po upływie tego czasu rozciąć worek i piec jeszcze 15 minut.
Krok 2
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Zmieszać z fetą i goudą.
Krok 3
Wyjąć z piekarnika żeberka i wyłożyc na talerz. Sos zmiksować z upieczoną cebulą i czosnkiem.
Krok 4
Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej