
Składniki
500 gramów
3 sztuki
1 kilogram
2 łyżki
2 sztuki
250 gramów
1.5 szklanki
150 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka oczyścić i pokroić. W osobnej miseczce wymieszać fix z colą i ketchupem. Obrać cebulę i czosnek. Całość włożyć do rękawa do pieczenia i zalać marynatą. Odłożyć na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie włożyć do piekarnika. Piec około 45-50 minut. Po upływie tego czasu rozciąć worek i piec jeszcze 15 minut.
Krok 2
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Zmieszać z fetą i goudą.
Krok 3
Wyjąć z piekarnika żeberka i wyłożyc na talerz. Sos zmiksować z upieczoną cebulą i czosnkiem.
Krok 4
Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste żeberka w coli Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej