Żeberka w coli z purre serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w coli z purre serowym

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 kilogram

2 łyżki

2 sztuki

250 gramów

1.5 szklanki

150 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka oczyścić i pokroić. W osobnej miseczce wymieszać fix z colą i ketchupem. Obrać cebulę i czosnek. Całość włożyć do rękawa do pieczenia i zalać marynatą. Odłożyć na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie włożyć do piekarnika. Piec około 45-50 minut. Po upływie tego czasu rozciąć worek i piec jeszcze 15 minut.

Krok 2

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Zmieszać z fetą i goudą.

Krok 3

Wyjąć z piekarnika żeberka i wyłożyc na talerz. Sos zmiksować z upieczoną cebulą i czosnkiem.

Krok 4

Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej