Żeberka w coli z purre serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w coli z purre serowym

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1.5 szklanki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

500 gramów

250 gramów

150 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka oczyścić i pokroić. W osobnej miseczce wymieszać fix z colą i ketchupem. Obrać cebulę i czosnek. Całość włożyć do rękawa do pieczenia i zalać marynatą. Odłożyć na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie włożyć do piekarnika. Piec około 45-50 minut. Po upływie tego czasu rozciąć worek i piec jeszcze 15 minut.

Krok 2

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Zmieszać z fetą i goudą.

Krok 3

Wyjąć z piekarnika żeberka i wyłożyc na talerz. Sos zmiksować z upieczoną cebulą i czosnkiem.

Krok 4

Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w coli z purre serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żeberka BBQ
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej