
Składniki
3.5 szklanki
40 dekagramów
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
5 łyżek
3 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczyć w małej ilości ciepłej wody suszone grzyby.
Krok 2
Żeberka umyć , osuszyć , pokroić na porcje. Utrzeć pastę do nacierania z 2 łyżek oleju, pieprzu, papryki mielonej , rozkruszonej mini kostki smażona cebulka . Natrzeć pastą przyprawową żeberka . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim na rumiano żeberka .
Krok 3
Cebule pokroić w piórka i wrzucić do szerokiego garnka . Dołożyć żeberka .Zalać wodą . Dodać kostkę bulionową grzybową i pokrojone w paski namoczone grzyby wraz z wodą w której sie moczyły .
Krok 4
Dusić na małym gazie tak długo aż żeberka będą odchodzić od kości ( ok. 1,5 godziny ). Wyjąć żeberka . Sos doprawić do smaku i zagęścić zasmażką błyskawiczną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej