Spaghetti z cukini i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z cukini i marchewki

Autor: Magdalena Rrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 kilograma

50 gramów

1 gram

4 gramy

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy i obieramy warzywa. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy łyżkę oliwy. Na podgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do zarumienienia się. Dodajemy mięso mielone. W między czasie obrane warzywa "obieramy" obierakiem tworząc długie paski. Po usmażeniu mięsa dodajemy warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu aż warzywa staną się miękkie. Na osobnej patelni prażymy orzechy.

Krok 2

Po usmażeniu mięsa i warzyw całość patelni przekladamy do miski. Dodajemy uprażone orzechy oraz pesto.

Krok 3

Następnie przekładamy na talerze, pomidory koktajlowe przekrajamy na pół i układamy na talerzu. Na koniec ścieramy ser żółty wedle uznania. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej