Spaghetti z cukini i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z cukini i marchewki

Autor: Magdalena Rrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 kilograma

50 gramów

1 gram

4 gramy

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy i obieramy warzywa. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy łyżkę oliwy. Na podgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do zarumienienia się. Dodajemy mięso mielone. W między czasie obrane warzywa "obieramy" obierakiem tworząc długie paski. Po usmażeniu mięsa dodajemy warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu aż warzywa staną się miękkie. Na osobnej patelni prażymy orzechy.

Krok 2

Po usmażeniu mięsa i warzyw całość patelni przekladamy do miski. Dodajemy uprażone orzechy oraz pesto.

Krok 3

Następnie przekładamy na talerze, pomidory koktajlowe przekrajamy na pół i układamy na talerzu. Na koniec ścieramy ser żółty wedle uznania. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z cukini i marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej