Składniki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 kilograma
50 gramów
1 gram
4 gramy
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy i obieramy warzywa. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy łyżkę oliwy. Na podgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do zarumienienia się. Dodajemy mięso mielone. W między czasie obrane warzywa "obieramy" obierakiem tworząc długie paski. Po usmażeniu mięsa dodajemy warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu aż warzywa staną się miękkie. Na osobnej patelni prażymy orzechy.
Krok 2
Po usmażeniu mięsa i warzyw całość patelni przekladamy do miski. Dodajemy uprażone orzechy oraz pesto.
Krok 3
Następnie przekładamy na talerze, pomidory koktajlowe przekrajamy na pół i układamy na talerzu. Na koniec ścieramy ser żółty wedle uznania. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej