
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 kilograma
50 gramów
1 gram
4 gramy
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy i obieramy warzywa. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy łyżkę oliwy. Na podgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do zarumienienia się. Dodajemy mięso mielone. W między czasie obrane warzywa "obieramy" obierakiem tworząc długie paski. Po usmażeniu mięsa dodajemy warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu aż warzywa staną się miękkie. Na osobnej patelni prażymy orzechy.
Krok 2
Po usmażeniu mięsa i warzyw całość patelni przekladamy do miski. Dodajemy uprażone orzechy oraz pesto.
Krok 3
Następnie przekładamy na talerze, pomidory koktajlowe przekrajamy na pół i układamy na talerzu. Na koniec ścieramy ser żółty wedle uznania. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej