Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

250 gramów

null

null szczypt

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

null szczypt

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, umyj, pokrój w kostkę, oprósz mąką i usmaż na oliwie.

Krok 2

Następnie przełóż go do rondla, zalej wodą.

Krok 3

Cebulę pokrój w plastry, wymieszaj z przyprawami i dodaj do rondla. Duś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej