Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

250 gramów

null

null szczypt

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

null szczypt

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, umyj, pokrój w kostkę, oprósz mąką i usmaż na oliwie.

Krok 2

Następnie przełóż go do rondla, zalej wodą.

Krok 3

Cebulę pokrój w plastry, wymieszaj z przyprawami i dodaj do rondla. Duś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w potrawce śliwkowo-cebulowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej