
Składniki
500 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
3 łyżki
4 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka kurczaka ugotuj w posolonej wodzie.
Krok 2
Ziarna pieprzu i kolendry utrzyj w moździerzu.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i dodaj do niego sos chili, sos sojowy, kolendrę, kurkumę, cukier, pieprz oraz sól. Wszystko razem utrzyj na masę i posmaruj nią udka kurczaka.
Krok 4
Włóż na godzinę do lodówki.
Krok 5
Pałki kurczaka usmaż w głębokim oleju.
Krok 6
Przed podanie odsącz z tłuszczu. Pałki możesz serwować również na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej