
Składniki
500 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
3 łyżki
4 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka kurczaka ugotuj w posolonej wodzie.
Krok 2
Ziarna pieprzu i kolendry utrzyj w moździerzu.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i dodaj do niego sos chili, sos sojowy, kolendrę, kurkumę, cukier, pieprz oraz sól. Wszystko razem utrzyj na masę i posmaruj nią udka kurczaka.
Krok 4
Włóż na godzinę do lodówki.
Krok 5
Pałki kurczaka usmaż w głębokim oleju.
Krok 6
Przed podanie odsącz z tłuszczu. Pałki możesz serwować również na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej