Kurczak na ostro po tajsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

10 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka ugotuj w posolonej wodzie.

Krok 2

Ziarna pieprzu i kolendry utrzyj w moździerzu.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i dodaj do niego sos chili, sos sojowy, kolendrę, kurkumę, cukier, pieprz oraz sól. Wszystko razem utrzyj na masę i posmaruj nią udka kurczaka.

Krok 4

Włóż na godzinę do lodówki.

Krok 5

Pałki kurczaka usmaż w głębokim oleju.

Krok 6

Przed podanie odsącz z tłuszczu. Pałki możesz serwować również na zimno.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej