Kurczak na ostro po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ostro po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka ugotuj w posolonej wodzie.

Krok 2

Ziarna pieprzu i kolendry utrzyj w moździerzu.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i dodaj do niego sos chili, sos sojowy, kolendrę, kurkumę, cukier, pieprz oraz sól. Wszystko razem utrzyj na masę i posmaruj nią udka kurczaka.

Krok 4

Włóż na godzinę do lodówki.

Krok 5

Pałki kurczaka usmaż w głębokim oleju.

Krok 6

Przed podanie odsącz z tłuszczu. Pałki możesz serwować również na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej