Kurczak na ostro po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ostro po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka ugotuj w posolonej wodzie.

Krok 2

Ziarna pieprzu i kolendry utrzyj w moździerzu.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i dodaj do niego sos chili, sos sojowy, kolendrę, kurkumę, cukier, pieprz oraz sól. Wszystko razem utrzyj na masę i posmaruj nią udka kurczaka.

Krok 4

Włóż na godzinę do lodówki.

Krok 5

Pałki kurczaka usmaż w głębokim oleju.

Krok 6

Przed podanie odsącz z tłuszczu. Pałki możesz serwować również na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej