Kurczak na ostro po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ostro po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka ugotuj w posolonej wodzie.

Krok 2

Ziarna pieprzu i kolendry utrzyj w moździerzu.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i dodaj do niego sos chili, sos sojowy, kolendrę, kurkumę, cukier, pieprz oraz sól. Wszystko razem utrzyj na masę i posmaruj nią udka kurczaka.

Krok 4

Włóż na godzinę do lodówki.

Krok 5

Pałki kurczaka usmaż w głębokim oleju.

Krok 6

Przed podanie odsącz z tłuszczu. Pałki możesz serwować również na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bawarski burger
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej