Kurczak na ostro po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ostro po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka kurczaka ugotuj w posolonej wodzie.

Krok 2

Ziarna pieprzu i kolendry utrzyj w moździerzu.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i dodaj do niego sos chili, sos sojowy, kolendrę, kurkumę, cukier, pieprz oraz sól. Wszystko razem utrzyj na masę i posmaruj nią udka kurczaka.

Krok 4

Włóż na godzinę do lodówki.

Krok 5

Pałki kurczaka usmaż w głębokim oleju.

Krok 6

Przed podanie odsącz z tłuszczu. Pałki możesz serwować również na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ostro po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Spaghetti cztery sery
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej