
Składniki
500 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
3 łyżki
4 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka kurczaka ugotuj w posolonej wodzie.
Krok 2
Ziarna pieprzu i kolendry utrzyj w moździerzu.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i dodaj do niego sos chili, sos sojowy, kolendrę, kurkumę, cukier, pieprz oraz sól. Wszystko razem utrzyj na masę i posmaruj nią udka kurczaka.
Krok 4
Włóż na godzinę do lodówki.
Krok 5
Pałki kurczaka usmaż w głębokim oleju.
Krok 6
Przed podanie odsącz z tłuszczu. Pałki możesz serwować również na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























