Kurczak z porem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na ósemki, a pora w krążki.

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć pieczarki i smaż do czasu, gdy puszczą sok.

Krok 1

Dodaj pora i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 1

Warzywa razem z płynem przerzuć do garnka i duś pod przykryciem.

Krok 1

Kurczaka podsmaż chwilę na patelni i dodaj do warzyw.

Krok 1

Wlej sos sojowy, dopraw pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą.

Krok 1

Wszystko duś jeszcze przez 20 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasteczka z maszynki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej