
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
300 gramów
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na ósemki, a pora w krążki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pieczarki i smaż do czasu, gdy puszczą sok.
Krok 3
Dodaj pora i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 4
Warzywa razem z płynem przerzuć do garnka i duś pod przykryciem.
Krok 5
Kurczaka podsmaż chwilę na patelni i dodaj do warzyw.
Krok 6
Wlej sos sojowy, dopraw pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą.
Krok 7
Wszystko duś jeszcze przez 20 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej