
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
300 gramów
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na ósemki, a pora w krążki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pieczarki i smaż do czasu, gdy puszczą sok.
Krok 3
Dodaj pora i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 4
Warzywa razem z płynem przerzuć do garnka i duś pod przykryciem.
Krok 5
Kurczaka podsmaż chwilę na patelni i dodaj do warzyw.
Krok 6
Wlej sos sojowy, dopraw pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą.
Krok 7
Wszystko duś jeszcze przez 20 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























