Kurczak z porem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z porem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

300 gramów

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na ósemki, a pora w krążki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć pieczarki i smaż do czasu, gdy puszczą sok.

Krok 3

Dodaj pora i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 4

Warzywa razem z płynem przerzuć do garnka i duś pod przykryciem.

Krok 5

Kurczaka podsmaż chwilę na patelni i dodaj do warzyw.

Krok 6

Wlej sos sojowy, dopraw pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą.

Krok 7

Wszystko duś jeszcze przez 20 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej