Kurczak z porem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z porem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

300 gramów

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, pieczarki obierz i pokrój na ósemki, a pora w krążki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć pieczarki i smaż do czasu, gdy puszczą sok.

Krok 3

Dodaj pora i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 4

Warzywa razem z płynem przerzuć do garnka i duś pod przykryciem.

Krok 5

Kurczaka podsmaż chwilę na patelni i dodaj do warzyw.

Krok 6

Wlej sos sojowy, dopraw pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą.

Krok 7

Wszystko duś jeszcze przez 20 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z porem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej