Kurczak z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

242 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

330 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

0.5 opakowania

5 łyżek

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i tłuszczu. Następnie tłuczkiem lekko rozbij na grubość około 2 cm.

Kurczak z chorizo  - Krok 1

Krok 2

Cienkim nożem zrób wzdłuż mięsa nacięcie tak, aby powstała kieszonka.

Kurczak z chorizo  - Krok 2

Krok 3

Przyprawę z opakowania Knorr połącz z oliwą. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku oraz na zewnątrz.

Kurczak z chorizo  - Krok 3

Krok 4

Kiełbasę pokrój w cienkie plastry i połącz z posiekaną natką pietruszki. Napełnij farszem kieszonki.

Kurczak z chorizo  - Krok 4

Krok 5

Umieść kurczaki w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Kurczak z chorizo  - Krok 5

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni teflonowej przez 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.

Kurczak z chorizo  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Joanna Wojna

    Joanna Wojna , 21.01.2019

    pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Matyla

    Robert Matyla , 21.01.2019

    to było puszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z chorizo Kurczak z chorizo

Nie uwierzysz jak łatwo i szybko można przygotować danie, które wygląda zupełnie niewinnie, a skrywa prawdziwa bombę smaków i aromatów. Cała jego esencja kryje się w środku kieszonek, wykonanych w filecie z kurczaka. Jako farsz proponujemy kiełbasę chorizo. Jest to hiszpańska kiełbasa charakteryzująca się bardzo wyrazistym, pikantnym smakiem. Jest on wystarczająco mocny, abyś mogła zrezygnować już z innych dodatków. Posiekane na drobne tłuste plastry kiełbasy, wymieszane z aromatyczną natką pietruszki, stworzą nadzienie idealne do drobiowego, delikatnego mięsa. Zamiast smażyć kieszonki na głębokim oleju, wsadź przygotowane uprzednio mięso do papierowych torebek. Zatrzymają one cały smak dania, a mięso nie będzie suche. Kurczak chorizo lubi towarzystwo białego ryżu i sałatki ze świeżych warzyw, na przykład na bazie roszponki lub miksu sałat.