
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
0.5 opakowania
5 łyżek
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i tłuszczu. Następnie tłuczkiem lekko rozbij na grubość około 2 cm.

Krok 2
Cienkim nożem zrób wzdłuż mięsa nacięcie tak, aby powstała kieszonka.

Krok 3
Przyprawę z opakowania Knorr połącz z oliwą. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku oraz na zewnątrz.

Krok 4
Kiełbasę pokrój w cienkie plastry i połącz z posiekaną natką pietruszki. Napełnij farszem kieszonki.

Krok 5
Umieść kurczaki w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Krok 6
Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni teflonowej przez 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z chorizo
Nie uwierzysz jak łatwo i szybko można przygotować danie, które wygląda zupełnie niewinnie, a skrywa prawdziwa bombę smaków i aromatów. Cała jego esencja kryje się w środku kieszonek, wykonanych w filecie z kurczaka. Jako farsz proponujemy kiełbasę chorizo. Jest to hiszpańska kiełbasa charakteryzująca się bardzo wyrazistym, pikantnym smakiem. Jest on wystarczająco mocny, abyś mogła zrezygnować już z innych dodatków. Posiekane na drobne tłuste plastry kiełbasy, wymieszane z aromatyczną natką pietruszki, stworzą nadzienie idealne do drobiowego, delikatnego mięsa. Zamiast smażyć kieszonki na głębokim oleju, wsadź przygotowane uprzednio mięso do papierowych torebek. Zatrzymają one cały smak dania, a mięso nie będzie suche. Kurczak chorizo lubi towarzystwo białego ryżu i sałatki ze świeżych warzyw, na przykład na bazie roszponki lub miksu sałat.