Składniki
1 sztuka
4 sztuki
0.5 opakowania
5 łyżek
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i tłuszczu. Następnie tłuczkiem lekko rozbij na grubość około 2 cm.
Krok 2
Cienkim nożem zrób wzdłuż mięsa nacięcie tak, aby powstała kieszonka.
Krok 3
Przyprawę z opakowania Knorr połącz z oliwą. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku oraz na zewnątrz.
Krok 4
Kiełbasę pokrój w cienkie plastry i połącz z posiekaną natką pietruszki. Napełnij farszem kieszonki.
Krok 5
Umieść kurczaki w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.
Krok 6
Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni teflonowej przez 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z chorizo
Nie uwierzysz jak łatwo i szybko można przygotować danie, które wygląda zupełnie niewinnie, a skrywa prawdziwa bombę smaków i aromatów. Cała jego esencja kryje się w środku kieszonek, wykonanych w filecie z kurczaka. Jako farsz proponujemy kiełbasę chorizo. Jest to hiszpańska kiełbasa charakteryzująca się bardzo wyrazistym, pikantnym smakiem. Jest on wystarczająco mocny, abyś mogła zrezygnować już z innych dodatków. Posiekane na drobne tłuste plastry kiełbasy, wymieszane z aromatyczną natką pietruszki, stworzą nadzienie idealne do drobiowego, delikatnego mięsa. Zamiast smażyć kieszonki na głębokim oleju, wsadź przygotowane uprzednio mięso do papierowych torebek. Zatrzymają one cały smak dania, a mięso nie będzie suche. Kurczak chorizo lubi towarzystwo białego ryżu i sałatki ze świeżych warzyw, na przykład na bazie roszponki lub miksu sałat.