Kurczak z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

206 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

5 łyżek

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i tłuszczu. Następnie tłuczkiem lekko rozbij na grubość około 2 cm.

Kurczak z chorizo  - Krok 1

Krok 2

Cienkim nożem zrób wzdłuż mięsa nacięcie tak, aby powstała kieszonka.

Kurczak z chorizo  - Krok 2

Krok 3

Przyprawę z opakowania Knorr połącz z oliwą. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku oraz na zewnątrz.

Kurczak z chorizo  - Krok 3

Krok 4

Kiełbasę pokrój w cienkie plastry i połącz z posiekaną natką pietruszki. Napełnij farszem kieszonki.

Kurczak z chorizo  - Krok 4

Krok 5

Umieść kurczaki w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Kurczak z chorizo  - Krok 5

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni teflonowej przez 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.

Kurczak z chorizo  - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Joanna Wojna

    Joanna Wojna

    pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Matyla

    Robert Matyla

    to było puszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z chorizo Kurczak z chorizo

Nie uwierzysz jak łatwo i szybko można przygotować danie, które wygląda zupełnie niewinnie, a skrywa prawdziwa bombę smaków i aromatów. Cała jego esencja kryje się w środku kieszonek, wykonanych w filecie z kurczaka. Jako farsz proponujemy kiełbasę chorizo. Jest to hiszpańska kiełbasa charakteryzująca się bardzo wyrazistym, pikantnym smakiem. Jest on wystarczająco mocny, abyś mogła zrezygnować już z innych dodatków. Posiekane na drobne tłuste plastry kiełbasy, wymieszane z aromatyczną natką pietruszki, stworzą nadzienie idealne do drobiowego, delikatnego mięsa. Zamiast smażyć kieszonki na głębokim oleju, wsadź przygotowane uprzednio mięso do papierowych torebek. Zatrzymają one cały smak dania, a mięso nie będzie suche. Kurczak chorizo lubi towarzystwo białego ryżu i sałatki ze świeżych warzyw, na przykład na bazie roszponki lub miksu sałat.