Składniki
3 łyżki
3 łyżki
400 mililitrów
1 sztuka
3 łyżki
500 gramów
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na paski.
Krok 2
Rozgrzej tłuszcz kokosowy i dodaj pastę z zielonego curry. Podgrzewaj przez chwilę.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe. Zagotuj i dopraw sosem rybnym. Zredukuj płomień.
Krok 4
Chili posiekaj i dodaj do mleka.
Krok 5
Do sosu wrzuć liście cytryny i mięso. Duś wszystko na małym ogniu.
Krok 6
Wyjmij liście cytryny i wyrzuć. Przed podaniem posyp danie listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej