
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
400 mililitrów
1 sztuka
3 łyżki
500 gramów
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na paski.
Krok 2
Rozgrzej tłuszcz kokosowy i dodaj pastę z zielonego curry. Podgrzewaj przez chwilę.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe. Zagotuj i dopraw sosem rybnym. Zredukuj płomień.
Krok 4
Chili posiekaj i dodaj do mleka.
Krok 5
Do sosu wrzuć liście cytryny i mięso. Duś wszystko na małym ogniu.
Krok 6
Wyjmij liście cytryny i wyrzuć. Przed podaniem posyp danie listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej