Kurczak z zielonym sosem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z zielonym sosem curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

400 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

500 gramów

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na paski.

Krok 2

Rozgrzej tłuszcz kokosowy i dodaj pastę z zielonego curry. Podgrzewaj przez chwilę.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe. Zagotuj i dopraw sosem rybnym. Zredukuj płomień.

Krok 4

Chili posiekaj i dodaj do mleka.

Krok 5

Do sosu wrzuć liście cytryny i mięso. Duś wszystko na małym ogniu.

Krok 6

Wyjmij liście cytryny i wyrzuć. Przed podaniem posyp danie listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z zielonym sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z zielonym sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z zielonym sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z zielonym sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z zielonym sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z zielonym sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z zielonym sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z zielonym sosem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej