Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

100 gramów

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety kroimy w kostkę i obsmażamy na oliwie do czasu aż się zarumienią i będą miękkie. Zdejmujemy z patelni.

Krok 2

Patelnię z mięsa myjemy i wlewamy na nią śmietankę oraz dodajemy serek topiony, pietruszkę, rozgnieciony czosnek, pieprz i kolendrę. Gotujemy cały czas mieszając do chwili, aż sos będzie jednolity a ser się rozpuści.

Krok 3

Na patelnie dodajemy sos ze słoika i kurczaka. Gotujemy około 5-7 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Można doprawić do smaku solą.

Krok 4

Podajemy z ulubionym makaronem. Smacznego.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej