Kurczak w sosie serowo - śmietanowo - grzybowym
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
600 gramów
100 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety kroimy w kostkę i obsmażamy na oliwie do czasu aż się zarumienią i będą miękkie. Zdejmujemy z patelni.
Krok 2
Patelnię z mięsa myjemy i wlewamy na nią śmietankę oraz dodajemy serek topiony, pietruszkę, rozgnieciony czosnek, pieprz i kolendrę. Gotujemy cały czas mieszając do chwili, aż sos będzie jednolity a ser się rozpuści.
Krok 3
Na patelnie dodajemy sos ze słoika i kurczaka. Gotujemy około 5-7 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Można doprawić do smaku solą.
Krok 4
Podajemy z ulubionym makaronem. Smacznego.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej