Śledziowe stworki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowe stworki

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

10 sztuk

0.2 łyżeczki

20 sztuk

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek kroimy na kawałki o grubości około 2,5 cm.Boki lekko scieramy an tarce,lub nozykiem,tak aby powstały małe rowki. Ze środka wybieramy około połowy miąższu.

Krok 2

Drobno posiekane filety,cebulkę i masła wkładamy do malaksera i rozdrabniamy na jednolitą masę.Dodajemy majonez i pieprz czarny do smaku. Tak powstałą pastą napełniamy wgłębienia w ogórkach ,tworzymy mały kopczyk. Nasiona fasoli przecinamy na pół iwkładamy w wierzchołek naszego kopczyka.Z ziaren pieprzu i gożdzików robimy nosek i oczka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowe stworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowe stworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowe stworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowe stworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowe stworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowe stworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowe stworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej