
Składniki
20 sztuk
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżeczka
0.2 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórek kroimy na kawałki o grubości około 2,5 cm.Boki lekko scieramy an tarce,lub nozykiem,tak aby powstały małe rowki. Ze środka wybieramy około połowy miąższu.
Krok 2
Drobno posiekane filety,cebulkę i masła wkładamy do malaksera i rozdrabniamy na jednolitą masę.Dodajemy majonez i pieprz czarny do smaku. Tak powstałą pastą napełniamy wgłębienia w ogórkach ,tworzymy mały kopczyk. Nasiona fasoli przecinamy na pół iwkładamy w wierzchołek naszego kopczyka.Z ziaren pieprzu i gożdzików robimy nosek i oczka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej