Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

153

1347 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

923 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2672 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz a następnie każdą z nich posyp z obu stron przyprawą Knorr.

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj sos Hellmann’s z posiekaną natką oraz kaparami.

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane piersi ułóż w żaroodpornym naczyniu. Każdą z nich posmaruj przygotowanym sosem.

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - Krok 3

Krok 4

Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na ok. 25-30 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, aby piersi zarumieniły się.

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Tak przygotowane mięso możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do sałatki.

3

Opinie o przepisie

  • Marta Marta

    Marta Marta , 03.10.2016

    Szybkie proste i przepyszne danie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenobia Kwiatkowska

    Zenobia Kwiatkowska , 21.09.2016

    proste w przygotowaniu i palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Leszczyńska

    Iwona Leszczyńska , 16.08.2016

    ja bardzo często marynuję pierś z kurczaka w czosnku, oliwie z oliwek i ziołach prowansalskich( chyba że mam pod ręką świeże ) i zostawiam na noc. Potem tylko wkładam do multicookera z panasonica i mam pyszne jedzenie, ale fakt kura lubi się z czosnkiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparamiPieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami

Pełne smaku, szybkie danie na dziś to pieczone piersi kurczaka z kaparami i czosnkiem.