Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami
łatwe
4298 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i osusz a następnie każdą z nich posyp z obu stron przyprawą Knorr.

Krok 2
W miseczce wymieszaj sos Hellmann’s z posiekaną natką oraz kaparami.

Krok 3
Zamarynowane piersi ułóż w żaroodpornym naczyniu. Każdą z nich posmaruj przygotowanym sosem.

Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na ok. 25-30 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, aby piersi zarumieniły się.


Dobra rada:
Tak przygotowane mięso możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do sałatki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami
Pełne smaku, szybkie danie na dziś to pieczone piersi kurczaka z kaparami i czosnkiem.