Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami
łatwe
4161 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i osusz a następnie każdą z nich posyp z obu stron przyprawą Knorr.
Krok 2
W miseczce wymieszaj sos Hellmann’s z posiekaną natką oraz kaparami.
Krok 3
Zamarynowane piersi ułóż w żaroodpornym naczyniu. Każdą z nich posmaruj przygotowanym sosem.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na ok. 25-30 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, aby piersi zarumieniły się.
Dobra rada:
Tak przygotowane mięso możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do sałatki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami
Pełne smaku, szybkie danie na dziś to pieczone piersi kurczaka z kaparami i czosnkiem.