Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

164

1483 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1011 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3053 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz a następnie każdą z nich posyp z obu stron przyprawą Knorr.

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj sos Hellmann’s z posiekaną natką oraz kaparami.

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane piersi ułóż w żaroodpornym naczyniu. Każdą z nich posmaruj przygotowanym sosem.

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - Krok 3

Krok 4

Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na ok. 25-30 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, aby piersi zarumieniły się.

Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Tak przygotowane mięso możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do sałatki.

3

Opinie o przepisie

  • Marta Marta

    Marta Marta , 03.10.2016

    Szybkie proste i przepyszne danie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenobia Kwiatkowska

    Zenobia Kwiatkowska , 21.09.2016

    proste w przygotowaniu i palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Leszczyńska

    Iwona Leszczyńska , 16.08.2016

    ja bardzo często marynuję pierś z kurczaka w czosnku, oliwie z oliwek i ziołach prowansalskich( chyba że mam pod ręką świeże ) i zostawiam na noc. Potem tylko wkładam do multicookera z panasonica i mam pyszne jedzenie, ale fakt kura lubi się z czosnkiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparamiPieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami

Pełne smaku, szybkie danie na dziś to pieczone piersi kurczaka z kaparami i czosnkiem.