Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami
łatwe
3053 osoby zapisały
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i osusz a następnie każdą z nich posyp z obu stron przyprawą Knorr.
Krok 2
W miseczce wymieszaj sos Hellmann’s z posiekaną natką oraz kaparami.
Krok 3
Zamarynowane piersi ułóż w żaroodpornym naczyniu. Każdą z nich posmaruj przygotowanym sosem.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na ok. 25-30 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, aby piersi zarumieniły się.
Dobra rada:
Tak przygotowane mięso możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do sałatki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami
Pełne smaku, szybkie danie na dziś to pieczone piersi kurczaka z kaparami i czosnkiem.