Sobre barriga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sobre barriga

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 pęczek

4 łyżki

2.5 kilograma

3 litry

1 kilogram

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Krok 2

Na suchej patelni upraż kmin i rozetrzyj go w moździerzu.

Krok 3

Z mięsa usuń nadmiar tłuszczu i pokrój je na kawałki wielkości pięści.

Krok 4

Mięso oprósz solą i pieprzem i podsmaż na oleju ze wszystkich stron. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj warzywami, wsyp kmin, kolendrę i trochę soli i pieprzu.

Krok 5

Wlej tyle bulionu, aby zakryć wszystkie składniki. Naczynie przykryj i piecz przez 4-5 godzin do momentu, gdy wołowina będzie się niemal rozpadać.

Krok 6

W połowie pieczenia spróbuj sosu, jeśli będzie za ostry, to wyjmij papryki jalapeno.

Krok 7

Gotowy gulasz dopraw do smaku i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej