Sobre barriga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sobre barriga

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 pęczek

4 łyżki

2.5 kilograma

3 litry

1 kilogram

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Krok 2

Na suchej patelni upraż kmin i rozetrzyj go w moździerzu.

Krok 3

Z mięsa usuń nadmiar tłuszczu i pokrój je na kawałki wielkości pięści.

Krok 4

Mięso oprósz solą i pieprzem i podsmaż na oleju ze wszystkich stron. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj warzywami, wsyp kmin, kolendrę i trochę soli i pieprzu.

Krok 5

Wlej tyle bulionu, aby zakryć wszystkie składniki. Naczynie przykryj i piecz przez 4-5 godzin do momentu, gdy wołowina będzie się niemal rozpadać.

Krok 6

W połowie pieczenia spróbuj sosu, jeśli będzie za ostry, to wyjmij papryki jalapeno.

Krok 7

Gotowy gulasz dopraw do smaku i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciasto Stefanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej