Sobre barriga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sobre barriga

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 pęczek

4 łyżki

2.5 kilograma

3 litry

1 kilogram

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Krok 2

Na suchej patelni upraż kmin i rozetrzyj go w moździerzu.

Krok 3

Z mięsa usuń nadmiar tłuszczu i pokrój je na kawałki wielkości pięści.

Krok 4

Mięso oprósz solą i pieprzem i podsmaż na oleju ze wszystkich stron. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj warzywami, wsyp kmin, kolendrę i trochę soli i pieprzu.

Krok 5

Wlej tyle bulionu, aby zakryć wszystkie składniki. Naczynie przykryj i piecz przez 4-5 godzin do momentu, gdy wołowina będzie się niemal rozpadać.

Krok 6

W połowie pieczenia spróbuj sosu, jeśli będzie za ostry, to wyjmij papryki jalapeno.

Krok 7

Gotowy gulasz dopraw do smaku i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sobre barriga - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej