
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
6 sztuk
null
100 gramów
1 kilogram
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Przygotuj szparagi, a następnie ułóż jest w naczyniu do zapiekania.
Krok 3
Podlej roztopionym masłem, posyp posiekaną cebulą i selerem, tartym serem i bułką tartą.
Krok 4
Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory.
Krok 5
Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej