Szparagi z serem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

2 łyżki

6 sztuk

0

100 gramów

1 kilogram

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Przygotuj szparagi, a następnie ułóż jest w naczyniu do zapiekania.

Krok 3

Podlej roztopionym masłem, posyp posiekaną cebulą i selerem, tartym serem i bułką tartą.

Krok 4

Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory.

Krok 5

Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

16 osób ogląda przepis:
Paluszki z kurczaka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej