Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
6 sztuk
null
100 gramów
1 kilogram
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Przygotuj szparagi, a następnie ułóż jest w naczyniu do zapiekania.
Krok 3
Podlej roztopionym masłem, posyp posiekaną cebulą i selerem, tartym serem i bułką tartą.
Krok 4
Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory.
Krok 5
Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej