Szparagi z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

6 sztuk

null

100 gramów

1 kilogram

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Przygotuj szparagi, a następnie ułóż jest w naczyniu do zapiekania.

Krok 3

Podlej roztopionym masłem, posyp posiekaną cebulą i selerem, tartym serem i bułką tartą.

Krok 4

Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory.

Krok 5

Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej