Szparagi z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

6 sztuk

null

100 gramów

1 kilogram

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Przygotuj szparagi, a następnie ułóż jest w naczyniu do zapiekania.

Krok 3

Podlej roztopionym masłem, posyp posiekaną cebulą i selerem, tartym serem i bułką tartą.

Krok 4

Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory.

Krok 5

Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka fajita z kurczaka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej