
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
6 sztuk
null
100 gramów
1 kilogram
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Przygotuj szparagi, a następnie ułóż jest w naczyniu do zapiekania.
Krok 3
Podlej roztopionym masłem, posyp posiekaną cebulą i selerem, tartym serem i bułką tartą.
Krok 4
Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory.
Krok 5
Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej