Szparagi z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

6 sztuk

null

100 gramów

1 kilogram

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Przygotuj szparagi, a następnie ułóż jest w naczyniu do zapiekania.

Krok 3

Podlej roztopionym masłem, posyp posiekaną cebulą i selerem, tartym serem i bułką tartą.

Krok 4

Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory.

Krok 5

Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej