Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

500 gramów

0.5 łyżki

null

null szczypt

150 mililitrów

0.5 łyżki

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi zalej osoloną i ocukrzoną wodą i zagotuj.

Krok 2

Cukinie pokrój w plastry, pomidory w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

szparagi odcedź, pokrój i kładź na przemian z cukinią w formie wysmarowanej oliwą.

Krok 4

Wierzch posyp cebulą, czosnkiem i ziołami.

Krok 5

do pomidorów, dodaj wino, oliwę i przyprawy. Wymieszaj i polej warzywa.

Krok 6

Całość posyp startym serem.

Krok 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Yakitori z kurczaka
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej