Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

null

500 gramów

0.5 łyżki

null

null szczypt

150 mililitrów

0.5 łyżki

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi zalej osoloną i ocukrzoną wodą i zagotuj.

Krok 2

Cukinie pokrój w plastry, pomidory w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

szparagi odcedź, pokrój i kładź na przemian z cukinią w formie wysmarowanej oliwą.

Krok 4

Wierzch posyp cebulą, czosnkiem i ziołami.

Krok 5

do pomidorów, dodaj wino, oliwę i przyprawy. Wymieszaj i polej warzywa.

Krok 6

Całość posyp startym serem.

Krok 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej