Pizza góralska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza góralska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

485 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

318 osób wydrukowało

Pobierz pdf

646 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

50 gramów

1 opakowanie

6 plastrów

50 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek, dodaj mini kostkę czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 3

Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 5

Pizzę posyp po wierzchu serem, pozostałymi składnikami i ułóż plastry oscypka. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut. Podawaj pizzę skropioną oliwą.

1

Opinie o przepisie

  • Essi

    Essi , 08.09.2017

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej