Pizza góralska przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pizza góralska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

478 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

315 osób wydrukowało

Pobierz pdf

625 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

50 gramów

1 opakowanie

6 plastrów

50 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek, dodaj mini kostkę czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 3

Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 5

Pizzę posyp po wierzchu serem, pozostałymi składnikami i ułóż plastry oscypka. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut. Podawaj pizzę skropioną oliwą.

1

Opinie o przepisie

  • Essi

    Essi , 08.09.2017

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza góralska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej