Papryka faszerowana mięsem z dodatkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

150 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

3 sztuki

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 1

Krok 2

Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 2

Krok 3

Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 3

Krok 4

Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 4

Krok 5

Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Papryka faszerowana mięsem z dodatkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryka faszerowana mięsem z dodatkamiPapryka faszerowana mięsem z dodatkami

Jedno jest pewne, te papryki są mocno nadziane! I to nie byle czym! Aromatyczny farsz, składający się z mielonego wołowo-wieprzowego mięsa, cebuli i czosnku, oprószony żółtym serem sprawi, że ślinka pocieknie Ci z ust. Całość zamknięta w czerwonej warzywnej szkatułce ucieszy nie tylko podniebienie, ale i oko. Gotowy na ucztę godną królów? Zaczynamy!

Dla kogo?

To doskonałe rozwiązanie dla miłośników niecodziennych, oryginalnych dań. Z nią wyróżnisz się w tłumie! Faszerowana papryka smakuje oraz wygląda zniewalająco!

Na jaką okazję?

Potrawa z całą pewnością wymaga odpowiedniej oprawy. Papryka faszerowana mięsem mielonym z piekarnika z parmezanem będzie odpowiednia w trakcie rozmaitych uroczystości. Goście będą zachwyceni!

Czy wiesz, że?

Farszem nie musi być tylko mięso. W tej roli równie znakomicie sprawdza się ryż, różne rodzaje kasz albo ciecierzyca. Do wyboru, do koloru… i do ulubionego smaku!

Dla urozmaicenia:

Paprykę możesz nadziewać na dwa sposoby: po odcięciu jej górnej części lub przepołowieniu w pionie.