Papryka faszerowana mięsem z dodatkami
łatwe
259 osób zapisało

Składniki
200 gramów
200 gramów
4 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut.

Krok 2
Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku.

Krok 3
Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem.

Krok 4
Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty.

Krok 5
Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Papryka faszerowana mięsem z dodatkami
Jedno jest pewne, te papryki są mocno nadziane! I to nie byle czym! Aromatyczny farsz, składający się z mielonego wołowo-wieprzowego mięsa, cebuli i czosnku, oprószony żółtym serem sprawi, że ślinka pocieknie Ci z ust. Całość zamknięta w czerwonej warzywnej szkatułce ucieszy nie tylko podniebienie, ale i oko. Gotowy na ucztę godną królów? Zaczynamy!
Dla kogo?
To doskonałe rozwiązanie dla miłośników niecodziennych, oryginalnych dań. Z nią wyróżnisz się w tłumie! Faszerowana papryka smakuje oraz wygląda zniewalająco!
Na jaką okazję?
Potrawa z całą pewnością wymaga odpowiedniej oprawy. Papryka faszerowana mięsem mielonym z piekarnika z parmezanem będzie odpowiednia w trakcie rozmaitych uroczystości. Goście będą zachwyceni!
Czy wiesz, że?
Farszem nie musi być tylko mięso. W tej roli równie znakomicie sprawdza się ryż, różne rodzaje kasz albo ciecierzyca. Do wyboru, do koloru… i do ulubionego smaku!
Dla urozmaicenia:
Paprykę możesz nadziewać na dwa sposoby: po odcięciu jej górnej części lub przepołowieniu w pionie.