Składniki
230 gramów
400 gramów
120 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w grubą kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Fasolkę odsącz i przepłucz.
Krok 2
Pokrojoną cebulę i kiełbasę podsmaż na łyżce oleju, aż do uzyskania złotego koloru. Dodaj fasolkę, pomidory, 150 ml wody i zawartość opakowania.
Krok 3
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 2 - 3 minuty.
Dobra rada:
Danie możesz dodatkowo doprawić majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejInne przepisy
Fasolka po bretońsku
Przed Państwem przepis na obiad idealny! Gęsta zupa czy zawiesisty sos? Wszystko w jednym! I choć trudno określić jej konsystencję to jedno jest pewne – smakuje przepysznie! Już dziś wypróbuj nasz smakowity przepis na fasolkę po bretońsku, a nie pożałujesz. Niebo w gębie!
Dla kogo?
Fasolka po bretońsku w mig rozgrzeje nawet największych zmarzluchów. Jednak to nie koniec tego aromatycznego dania. Potrawa jest bardzo sycąca oraz pożywna, dlatego zadowoli każdego głodomora. Smacznego!
Na jaką okazję?
To znakomita propozycja na codzienny obiad w rodzinnym gronie. Gwarantujemy, że trudno będzie mu się oprzeć.
Czy wiesz, że?
Co ma wspólnego fasolka z Bretanią? Otóż nie tylko nazwę! Można przypuszczać, że danie to jest siostrzanym przepisem angielskiego beaked beans. Prawdopodobnie potrawa jest efektem migracji Brytyjczyków do francuskiego regionu. Ponadto tamtejszy termin a la bretonne definiuje się jako przysmak z wykorzystaniem fasoli. Wszystko jasne!
Dla urozmaicenia:
Potrawę można dodatkowo doprawić majerankiem. Zobaczysz, będzie pysznie!