Cebula faszerowana szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebula faszerowana szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

3 sztuki

0.5 pęczka

450 mililitrów

50 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę dokładnie umyj, następnie gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut.

Krok 2

Cebulę ostudź, obierz zewnętrzną, najtwardszą skórę i zetnij nożem czubek. Zachowaj go, posłuży później jako przykrywka.

Krok 3

Łyżeczką wydrąż miąższ z cebuli, żeby później ją nafaszerować.

Krok 4

Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek, pozostałości po cebuli i pokrojony drobno szpinak. Gdy szpinak straci objętość, przestań smażyć.

Krok 5

Tak przygotowanym szpinakiem nafaszeruj cebulę.

Krok 6

Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Nagrzej piekarnik do 180 °C.

Krok 7

Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. W środku ułóż nafaszerowane cebulki. Każdą przykryj wcześniej odciętą częścią i piecz w 180 °C przez 20 minut. Dopraw świeżo mielonym pieprzem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej