
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
3 sztuki
0.5 pęczka
450 mililitrów
50 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę dokładnie umyj, następnie gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut.
Krok 2
Cebulę ostudź, obierz zewnętrzną, najtwardszą skórę i zetnij nożem czubek. Zachowaj go, posłuży później jako przykrywka.
Krok 3
Łyżeczką wydrąż miąższ z cebuli, żeby później ją nafaszerować.
Krok 4
Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek, pozostałości po cebuli i pokrojony drobno szpinak. Gdy szpinak straci objętość, przestań smażyć.
Krok 5
Tak przygotowanym szpinakiem nafaszeruj cebulę.
Krok 6
Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Nagrzej piekarnik do 180 °C.
Krok 7
Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. W środku ułóż nafaszerowane cebulki. Każdą przykryj wcześniej odciętą częścią i piecz w 180 °C przez 20 minut. Dopraw świeżo mielonym pieprzem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej