
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
3 sztuki
0.5 pęczka
450 mililitrów
50 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę dokładnie umyj, następnie gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut.
Krok 2
Cebulę ostudź, obierz zewnętrzną, najtwardszą skórę i zetnij nożem czubek. Zachowaj go, posłuży później jako przykrywka.
Krok 3
Łyżeczką wydrąż miąższ z cebuli, żeby później ją nafaszerować.
Krok 4
Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek, pozostałości po cebuli i pokrojony drobno szpinak. Gdy szpinak straci objętość, przestań smażyć.
Krok 5
Tak przygotowanym szpinakiem nafaszeruj cebulę.
Krok 6
Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Nagrzej piekarnik do 180 °C.
Krok 7
Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. W środku ułóż nafaszerowane cebulki. Każdą przykryj wcześniej odciętą częścią i piecz w 180 °C przez 20 minut. Dopraw świeżo mielonym pieprzem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej