Cebula faszerowana szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebula faszerowana szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

3 sztuki

0.5 pęczka

450 mililitrów

50 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę dokładnie umyj, następnie gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut.

Krok 2

Cebulę ostudź, obierz zewnętrzną, najtwardszą skórę i zetnij nożem czubek. Zachowaj go, posłuży później jako przykrywka.

Krok 3

Łyżeczką wydrąż miąższ z cebuli, żeby później ją nafaszerować.

Krok 4

Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek, pozostałości po cebuli i pokrojony drobno szpinak. Gdy szpinak straci objętość, przestań smażyć.

Krok 5

Tak przygotowanym szpinakiem nafaszeruj cebulę.

Krok 6

Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Nagrzej piekarnik do 180 °C.

Krok 7

Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. W środku ułóż nafaszerowane cebulki. Każdą przykryj wcześniej odciętą częścią i piecz w 180 °C przez 20 minut. Dopraw świeżo mielonym pieprzem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej