
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
125 gramów
0.5 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, następnie posmaruj oliwą i pokrój w grube plastry, a następnie złóż w całość.
Krok 2
Każdy osobno zawiń w aluminiową folię. Piecz je około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Krok 3
W miseczce połącz margarynę, posiekane chili, pokrojoną kolendrę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dobrze wyrób dłonią, aby składniki się połączyły.
Krok 4
Na blacie rozłóż folię spożywczą, następnie przygotowaną masę ułóż na folii, formując podłużny wałeczek. Całość zwiń ścisło i włóż do zamrażalnika na 25 minut.
Krok 5
Po tym czasie margarynę wyjmij z zamrażalnika, odwiń z folii i pokrój w talarki.
Krok 6
Upieczone ziemniaki odwiń z folii, rozdziel plastry. Między nie powkładaj krążki margaryny i poczekaj chwilę do momentu, gdy się rozpuszczą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej