
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
125 gramów
0.5 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, następnie posmaruj oliwą i pokrój w grube plastry, a następnie złóż w całość.
Krok 2
Każdy osobno zawiń w aluminiową folię. Piecz je około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Krok 3
W miseczce połącz margarynę, posiekane chili, pokrojoną kolendrę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dobrze wyrób dłonią, aby składniki się połączyły.
Krok 4
Na blacie rozłóż folię spożywczą, następnie przygotowaną masę ułóż na folii, formując podłużny wałeczek. Całość zwiń ścisło i włóż do zamrażalnika na 25 minut.
Krok 5
Po tym czasie margarynę wyjmij z zamrażalnika, odwiń z folii i pokrój w talarki.
Krok 6
Upieczone ziemniaki odwiń z folii, rozdziel plastry. Między nie powkładaj krążki margaryny i poczekaj chwilę do momentu, gdy się rozpuszczą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej