Pieczone bataty z sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

90 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

125 gramów

0.5 sztuki

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, następnie posmaruj oliwą i pokrój w grube plastry, a następnie złóż w całość.

Krok 2

Każdy osobno zawiń w aluminiową folię. Piecz je około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.

Krok 3

W miseczce połącz margarynę, posiekane chili, pokrojoną kolendrę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dobrze wyrób dłonią, aby składniki się połączyły.

Krok 4

Na blacie rozłóż folię spożywczą, następnie przygotowaną masę ułóż na folii, formując podłużny wałeczek. Całość zwiń ścisło i włóż do zamrażalnika na 25 minut.

Krok 5

Po tym czasie margarynę wyjmij z zamrażalnika, odwiń z folii i pokrój w talarki.

Krok 6

Upieczone ziemniaki odwiń z folii, rozdziel plastry. Między nie powkładaj krążki margaryny i poczekaj chwilę do momentu, gdy się rozpuszczą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej