Pieczone bataty z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone bataty z sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

125 gramów

0.5 sztuki

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, następnie posmaruj oliwą i pokrój w grube plastry, a następnie złóż w całość.

Krok 2

Każdy osobno zawiń w aluminiową folię. Piecz je około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.

Krok 3

W miseczce połącz margarynę, posiekane chili, pokrojoną kolendrę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dobrze wyrób dłonią, aby składniki się połączyły.

Krok 4

Na blacie rozłóż folię spożywczą, następnie przygotowaną masę ułóż na folii, formując podłużny wałeczek. Całość zwiń ścisło i włóż do zamrażalnika na 25 minut.

Krok 5

Po tym czasie margarynę wyjmij z zamrażalnika, odwiń z folii i pokrój w talarki.

Krok 6

Upieczone ziemniaki odwiń z folii, rozdziel plastry. Między nie powkładaj krążki margaryny i poczekaj chwilę do momentu, gdy się rozpuszczą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej