Pieczone bataty z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone bataty z sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

125 gramów

0.5 sztuki

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, następnie posmaruj oliwą i pokrój w grube plastry, a następnie złóż w całość.

Krok 2

Każdy osobno zawiń w aluminiową folię. Piecz je około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.

Krok 3

W miseczce połącz margarynę, posiekane chili, pokrojoną kolendrę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dobrze wyrób dłonią, aby składniki się połączyły.

Krok 4

Na blacie rozłóż folię spożywczą, następnie przygotowaną masę ułóż na folii, formując podłużny wałeczek. Całość zwiń ścisło i włóż do zamrażalnika na 25 minut.

Krok 5

Po tym czasie margarynę wyjmij z zamrażalnika, odwiń z folii i pokrój w talarki.

Krok 6

Upieczone ziemniaki odwiń z folii, rozdziel plastry. Między nie powkładaj krążki margaryny i poczekaj chwilę do momentu, gdy się rozpuszczą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone bataty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej